«Κανείς εκτός Φιλικού Διακανονισμού»

Πρόσκληση να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού έως το τέλος του έτους απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δ. Μαζαράκης κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης ενημέρωσης για τον θεσμό αυτό που κλείνει 18 χρόνια.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Πρόσκληση να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού έως το τέλος του έτους απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δ. Μαζαράκης κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης ενημέρωσης για τον θεσμό αυτό που κλείνει 18 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. 

Ο κ. Μαζαράκης μαζί με τον κύριο Δημ. Ζορμπά και την κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη υποδέχθηκαν τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και η επικεφαλής της ΔΕΙΑ κυρία Ι. Σεληνιωτάκη.  

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ επισήμανε τη σημασία που έχει για τους ασφαλισμένους και τις εταιρείες ο Φιλικός Διακανονισμός, τόνισε πως έχει κερδίσει ως θεσμός την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, και εστίασε στην ανάγκη διεύρυνσής του.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε είπε ο κ. Μαζαράκης και ο διάλογος με τις ΕΠΥ, εκ των οποίων έξι ( 6) εκδήλωσαν την πρόθεση, να συμμετέχουν  στο σύστημα (σσ. εφόσον πληρούν τις διαδικαστικές προϋποθέσεις) , εξέλιξη η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Ωστόσο για την ένταξή τους χρειάζονται και διαδικασίες που ίσως να απαιτήσουν κάποιο χρόνο που προσδιορίζεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Επίκεντρο είναι ο πελάτης τόνισε ο κ. Μαζαράκης και υπό αυτό το πρίσμα ξεκίνησε και ο διάλογος για ένταξη και νέων μελών στον σύστημα Φ.Δ.

Χαρακτήρισε ως αυτονόητο το ότι σήμερα θα πρέπει να ενταχθούν όλοι στον Φ.Δ. που ως θεσμός έχει συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών αφού σύμφωνα με τα στοιχεία το 2017 εξυπηρέτησε 2,5 εκατομμύρια περιστατικά.  

Επιπρόσθετα,  απηύθυνε πρόσκληση σε όλους όσοι δεν συμμετέχουν σήμερα στον ΦΔ, έως το τέλος του 2018 να έχουν ενταχθεί προς όφελος και δικό τους και των ασφαλισμένων και την αγοράς.

Να σημειωθεί ότι και για τις ΕΠΥ και τον γενικότερο προβληματισμό που ίσως να υπάρχει, στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε ότι αποτελούν ένα θεσμό κατοχυρωμένο, λειτουργούν στο πλαίσιο της ΕΕ, υπάρχει  γι΄αυτές εποπτεία, υπάγονται σε κανόνες, ενώ επίσης εξελίσσεται και διάλογος επί αυτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνάμα παρακολουθούνται από την ΤτΕ και την ΕΙΟΠΑ για την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας τους. Παράλληλα, εξετάζεται το πώς θα αντιμετωπίζονται με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά στις αγορές που λειτουργούν καθώς σήμερα έχουν προνομιακή φορολόγηση.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics