Καθαρές λύσεις για την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Του Γιάννη Βερμισσώ Φώς σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται από το ΔΣ της τράπεζας όπου πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη και προφανώς θα ολοκληρωθεί με κάποιες βασικές αποφάσεις για την ασφαλιστική.

Του Γιάννη Βερμισσώ

"Φως" σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται από το  ΔΣ της τράπεζας όπου πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη και προφανώς θα ολοκληρωθεί με κάποιες βασικές αποφάσεις για την ασφαλιστική.

Η αβεβαιότητα και το άγνωστο συνεχίζουν να τραυματίζουν την έως σήμερα φωτεινή πορεία της εθνικής. Η εταιρεία για μια ακόμη φορά ετοιμάστηκε να δώσει σε ενδιαφερόμενους επενδυτές τα λεπτομερή στοιχεία  περί της οικονομικής της κατάστασης αγνοώντας βέβαια σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής πυραμίδας το τι ακριβώς σχεδιάζεται. Ένας, δύο, τρείς  ή περισσότεροι επενδυτές, παλιός ή νέος στην διαγωνιστική διαδικασία,  και πολλά ακόμη ασαφή περιβάλλουν την έως ώρας κατάσταση γύρω από την κορυφαία ασφαλιστική.  Ο κίνδυνος να περιπέσει σε νέα αναμονή είναι μεγάλος και θα έχει χειρότερες επιπτώσεις στην ήδη κουρασμένη από την πολύμηνη αναστάτωση εταιρεία. Άνθρωποι, μηχανισμοί και δομές τελούν σε διαρκή εγρήγορση και χωρίς αμφιβολία έχουν επιβαρυνθεί σε βαθμό που δεν μπορεί να εκτιμηθεί.  Η όποια εξέλιξη αναμένεται να είναι «ξεκάθαρη» καθώς αυτό χρειάζεται η εταιρεία για να καταλάβει τι έχει να περιμένει.

ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ

Το μόνο σίγουρο είναι πώς η εταιρεία πλέον είναι κεφαλαιακά ισχυρή –λέγεται αρμοδίως στο insuranceeea- και δεν χρειάζεται όπως επισημαίνεται να γίνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στο μέλλον.  Η πληροφορία αυτή που μεταφέρει βεβαιότητα δείχνει ότι οι άνθρωποι, τα στελέχη, της εταιρείας ακόμα προσδοκούν και το τεκμηριώνουν οικονομοτεχνικά πώς η εταιρεία μπορεί και να μην πουληθεί.. Φέρνει κέρδη, έχει αντοχές, είναι σε ηγετική θέση και μπορεί να σταθεί στην αγορά με επάρκεια. Ωστόσο την προσδοκία αυτή φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται , -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- η διοίκηση της τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί στο αυριανό ΔΣ το τι θα γίνει. Θα μείνει μόνη η fosun έχει προβλεφθεί κάτι σχετικό στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία- ή θα εκκινήσει ο διαγωνισμό εξαρχής αναμένοντας νέους ενδιαφερόμενους. Το τίμημα που διαμορφώνεται και πώς θα διασφαλιστεί και πώς θα καθοριστεί μαζί με άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με την όλη δομή της εταιρείας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται περισσή διαφάνεια, λεπτούς χειρισμούς και κυρίως αντικειμενικότητα στην διαμόρφωση του τιμήματος ώστε εάν τελικώς πουληθεί να γίνει αυτό στην σωστή τιμή που δε θα χωρά αμφιβολίες.

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics