Κερδισμένοι όσοι ακολουθήσουν τις αλλαγές της αγοράς

Του Γιάννη Βερμισσώ Η αγορά δείχνει να αλλάζει. Και η διαπίστωση εκτείνεται και στα τρία επίπεδα που συνθέτουν την ιδιωτική ασφάλιση, δηλαδή, αυτό που σχετίζεται με τις εταιρείες, το άλλο με τους διαμεσολαβούντες και το τρίτο που αφορά..

Του Γιάννη Βερμισσώ

Η αγορά δείχνει να αλλάζει.  Και η διαπίστωση  εκτείνεται και στα τρία επίπεδα που συνθέτουν την ιδιωτική ασφάλιση,  δηλαδή, αυτό που σχετίζεται με τις εταιρείες, το άλλο με τους διαμεσολαβούντες και το τρίτο που αφορά τους καταναλωτές.  

Ξεκινώντας από τους τελευταίους –τους πολίτες- όλο και περισσότεροι είναι αυτοί  που  αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την ασφάλιση.  Μπορεί να μην « αγοράζουν», όμως τουλάχιστον ρωτούν, ακούν, και σκέπτονται παρουσιάζοντας μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα διαδικασία, ίσως και η σημαντικότερη που αφορά το «πρώτο βήμα.  Η αρχή γίνεται οπότε σαφώς θα υπάρξει και η συνέχεια.  

Το δεύτερο επίπεδο της αγοράς είναι οι διαμεσολαβούντες. Και εδώ στον κλάδο αυτό συντελούνται «βουβές» αλλαγές. Οι επαγγελματίες δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον μετασχηματισμό της εργασίας τους, την αναδόμηση της καθημερινότητάς τους και ο καθένας με τον δικό του τρόπο αναζητά την διέξοδό του. Εδώ παρατηρούνται και πολλές ενδιαφέρουσες σκέψεις και προσεγγίσεις οι οποίες και επιβεβαιώνουν ότι οι δυσκολίες γεννούν και λύσεις, προκαλούν και την δημιουργικότητα.  Και δεν αναφερόμαστε σε συνεργασίες αλλά σε ευρηματικές ιδέες που φέρνουν παραγωγή και προκαλούν αισιοδοξία. 

Το τρίτο επίπεδο της αγοράς είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες όπου επίσης βρίσκονται σε αναβρασμό. Αφενός  αναπροσεγγίσουν τα συμβόλαια. Και εξετάζουν αλλαγές απλούστευσης όρων, μείωσης τιμολογίων, και στόχευσης εργασιών. Ταυτόχρονα όμως αναμορφώνουν και τα κίνητρα για να προωθηθούν τα προϊόντα τους δίνοντας βάρος στα κανάλια διανομής και την «υποβοήθησή τους» . Προμήθειες, κίνητρα,  μπόνους και άλλα σχετικά αναμορφώνονται, κατασκευάζονται νέα, υλοποιούνται ιδέες που θα δώσουν ώθηση. Η κινητικότητα είναι μεγάλη ασχέτως εάν η παραγωγή δεν προχωρεί με δυναμική.  Η πραγματικότητα δείχνει ότι όλα βρίσκονται σε στάση αναμονής  και προετοιμάζονται για τη συνέχεια. Τώρα γίνεται η προεργασία και προφανώς όσοι το πιστέψουν και κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση προφανώς θα είναι οι πρώτοι κερδισμένοι.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics