Κόβονται παλιά συμβόλαια και αναζητούνται «μηνιαία»

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Ραγδαία επιδείνωση στις ασφαλιστικές πωλήσεις αποτυπώνεται στην αγορά. Το τελευταίο δίμηνο καταγράφεται καθίζηση της παραγωγής ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνονται διακοπές, μεταβολές ή τροποποιήσεις συμβολαίων. Συμβόλαια μικρής διάρκειας ζητούν οι καταναλωτές για να μπορούν να πληρώσουν. 
 
Ως οι χειρότεροι μήνες των τελευταίων ετών καταγράφονται ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, από τους ανθρώπους της αγοράς. Τα όρια του κράχ που βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλιση.
 
Οι νέες πωλήσεις προσκρούουν σε τείχος αδυναμίας των πολιτών και των επιχειρήσεων να αγοράσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 
Καταναλωτές και επιχειρήσεις θυσιάζουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια προκειμένου να πληρώσουν φόρους, ανατιμήσεις, λογαριασμούς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις.
 
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ..
 
Εξίσου δύσκολα με τις νέες πωλήσεις είναι τα πράγματα και στο θέμα της διακράτησης των συμβολαίων. Ακόμα και αυτοί που αγόρασαν συμβόλαιο Υγείας πριν από 2 ή 3 χρόνια τώρα σκέπτονται εάν θα το συντηρήσουν ενώ ο ίδιος προβληματισμός μεταφέρεται στους ασφαλιστές και από πολυετείς πελάτες του κλάδου.
 
Όπως προκύπτει από την συζήτηση με στελέχη της αγοράς, πολλοί είναι αυτοί που δε μπορούν να συντηρήσουν ασφαλιστήρια που ήδη έχουν συνάψει και τα «κόβουν».  
 
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τα διατηρήσουν και  ζητούν φθηνότερα συμβόλαια μέσα από την λογική της ασφάλισης του ενός δύο ή τριών μηνών για να μπορούν να πληρώσουν.
 
Μεγάλα ασφαλιστικά γραφεία και εκπρόσωποι εταιρειών μεταφέρουν αυτή την εικόνα στο insurance-eea περιγράφοντας μια πρωτοφανή δυσκολία που εύχονται να είναι συγκυριακή.
 
Όλα δείχνουν πως οι συνθήκες της οικονομίας κατατρώγουν ακόμα τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ο οποίος αν και επέδειξε αντοχή, τώρα ξαναδοκιμάζεται σκληρά.  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics