Ξανά στον «πάγκο» τα ανασφάλιστα

Χωρίς λύση παραμένει και στην εκκίνηση του 2018 των θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων. Οι αρμόδιοι μηχανισμοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ετοιμαστούν με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η συνέχιση μια παρανομίας –εν γνώσει των υπευθύνων-.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Χωρίς λύση παραμένει και στην εκκίνηση του 2018 των θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων. Οι  αρμόδιοι μηχανισμοί  δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ετοιμαστούν με αποτέλεσμα  να επιτρέπεται η συνέχιση μια παρανομίας –εν γνώσει των υπευθύνων-.


‘Έξι μήνες πέρασαν αφότου διαπιστώθηκε το πρόβλημα της μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών (κράτους και αποκεντρωμένη διοίκησης) που ασχολούνται με εκδόσεις αδειών και καταγραφή οχημάτων, και ακόμα δεν επιτεύχθηκε η σύνδεση-οργάνωσή τους. 

Τα χιλιάδες ανασφάλιστα κυκλοφορούν ανενόχλητα και πιθανόν να αυξάνονται καθώς όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, αναβιώνει η παλιά τάση μη ασφάλισης των οχημάτων  με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες.

Τα έσοδα που χάνονται άμεσα και έμμεσα από το δημόσιο ανέρχονται σε τεράστιο ποσό, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για τον λόγο της καθυστέρησης.

Θεωρητικά θα έπρεπε από το καλοκαίρι που εντοπίστηκε πράγματι πρόβλημα στην μηχανοργάνωση των αρμοδίων υπηρεσιών και την σύνδεση μεταξύ τους έως σήμερα να είχε υπάρξει κάποιοι αποτέλεσμα έστω και κάποια ενημέρωση.

Αντίθετα κανείς δε προσδιορίζει επισήμως το πότε θα ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση και ποιός παρακολουθεί την εξέλιξη του και γρήγορη ολοκλήρωση του θέματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι απομένει ελάχιστος χρόνος και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, τελικώς ακόμη δεν έχουν επιλυθεί κρίσιμα θέματα με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιείται ο μηχανισμός διασταύρωσης στοιχείων αδειών με ασφαλιστικά συμβόλαια διότι θα προκύψουν και πάλι λάθη τα οποία θέλουν να αποφύγουν οι υπεύθυνοι.

Μέχρι τότε διατηρείται η «πρωτιά» στο ελληνικό σύστημα νόμων, θεσμών, αξιών και δικαίου, στην μη εφαρμογή ενός νόμου εδώ και  5 έτη.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics