Μ. Καπουάνο: Επιβράβευση ασφαλιστικών και διαμεσολάβησης για την DRUCKFARBEN

Επαινετικό μήνυμα για την ασφαλιστική αγορά και τον καθοριστικό ρόλο όλων των συντελεστών της, απέστειλε χθες ο κ. Μωρίς Καπουάνο σε εκδήλωση που διοργάνωσε τιμώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της αποζημίωσης 11 εκατ. 950 χιλιάδες ευρώ που δόθηκε στην εταιρεί

Επαινετικό μήνυμα για την ασφαλιστική αγορά και τον καθοριστικό ρόλο όλων των συντελεστών της, απέστειλε χθες ο κ. Μωρίς Καπουάνο σε εκδήλωση που διοργάνωσε τιμώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της αποζημίωσης 11 εκατ. 950 χιλιάδων ευρώ που δόθηκε στην εταιρεία DRUCKFARBEN. 
 
Παρουσία των επικεφαλής των εταιρειών που αποζημίωσαν: κ. Στ. Κωνσταντά ( ΕΘΝΙΚΗ), κ. Ερ. Μοάτσο (ΑΧΑ) κ. Κάρ. Σαϊα (INTERASCO) κ. Π. Δημητρίου (GENERALI) και Ν. Μακρόπουλο (ΕΥΡΩΠΗ), και άλλων στελεχών, ο κ. Καπουάνο χαιρέτισε την ομαλή έκβαση της ασφαλιστικής αποζημίωσης.
 
Εξήρε τον «άψογο και υποδειγματικό τρόπο που λειτούργησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες» για την αποζημίωση των ζημιών υπέστη η εταιρία DRUCKFARBEN από την πυρκαγιά που έπληξε τις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο. Επισήμανε πως  η συνεργασία με τις ασφαλιστικές ήταν υποδειγματική με αίσιο για όλους τέλος.
 
Επίσης ανέδειξε,  και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αφού η εταιρεία του ήταν αυτή που χειρίστηκε την όλη υπόθεση. Όπως τόνισε, η εξέλιξη της αποζημίωσης, απέδειξε ότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβών μπόρεσε να ανταποκριθεί, να συμβάλλει, και σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές, να στηρίξει την εταιρεία  αναιρώντας την εντύπωση πολλών ότι η διαμεσολάβηση είναι περιττό έξοδο.  
 
Την εκδήλωση της ΚΑΠΟΥΑΝΟ ΜΕΣΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΕ που είναι σύμβουλος της DRUCKFARBEN επί ασφαλιστικών θεμάτων, χαιρέτισαν και ο κ. Ζακ Καπουάνο, το στέλεχος της κ. Ιν. Παππάς, ενώ παραβρέθηκαν από την ΕΘΝΙΚΗ  γενικός διευθυντής πωλήσεων κ. Γ. Ζαφείρης, ο αν. Γενικός Διευθυντής κ. Γ. Μακρής, η κ. Κελέκη. Από την ΑΧΑ συμμετείχε ο κ. Λυκούργος Πέτροβας
 
DRUCKFARBEN
 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και παριστάμενος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DRUCKFARBEN  κ. Γ Καραβασίλης ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συντελεστές της αποζημίωσης της εταιρείας του και ανέφερε ότι η στήριξη που έλαβε –από εταιρείες και την ΚΑΠΟΥΑΝΟ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ήταν σημαντική για να ορθοποδήσει η εταιρεία.
 
Τόνισε την έμπρακτη βοήθεια, την σημασία της παρουσίας των ασφαλιστικών, του κ. Καπουάνο, που είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ορθοποδήσει και να συνεχίσει το έργο της. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics