Με ρόλο στον παγκόσμιο διάλογο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Με πρωταγωνιστικό ρόλο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική συμμετέχει στον διεθνή διάλογο που εστιάζει στην ανατοποθέτηση των ασφαλιστικών εταιρειών στο σύγχρονο περιβάλλον.

Του Γιάννη Βερμισσώ


Με πρωταγωνιστικό ρόλο η Συνεταιριστική Ασφαλιστική συμμετέχει στον διεθνή διάλογο που εστιάζει στην ανατοποθέτηση των ασφαλιστικών εταιρειών  στο σύγχρονο περιβάλλον. Έδωσε ισχυρό στίγμα στο παγκόσμιο συνέδριο ICMIF στο οποίο εκπροσωπήθηκε από την κυρία Νεκταρία Μπέσα Διευθύντρια Διοικητικού και Ανάπτυξης. Μέσα από την παρέμβασή της στο συνέδριο αναδείχθηκε η δυναμική της ελληνικής αγοράς και της εταιρείας της, η οποία,  όπως η ίδια αναφέρει,  ξεχωρίζει σε πολλά σημεία δίνοντας σε συνεργάτες και πελάτες μια διαφορετική διάσταση και πρόταση για την ασφάλιση. Ας δούμε όμως τι αναφέρει η κ.Μπέσα στο insurance-eea.gr

Η  Συνεταιριστική Ασφαλιστική συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο του ICMIF και μάλιστα φέτος σας είδαμε από την θέση του ομιλητή. Πείτε μας δυο λόγια γι αυτό.

Πράγματι, είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρία στο συνέδριο του ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation). Το γενικότερο πλαίσιο που μας απασχόλησε ήταν η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και φυσικά το redesigningτων εταιριών, δεδομένου ότι επιχειρούμε σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε και να αλληλεπιδρούμε μαζί του.  Προσωπικά, είχα την τιμή να λάβω από τον ShaunTurbuck, CEO του ICMIF, την πρόσκληση να συμμετάσχω ως ομιλήτρια στο φετινό συνέδριο που διεξήχθη στο Λονδίνο, εκπροσωπώντας την Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Να αναφέρω ότι το Συνέδριο  διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε μία διαφορετική χώρα του κόσμου και αφορά  τις συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως.

Πόσο σημαντικό είναι για μία ελληνική εταιρία στις μέρες μας να συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση  παγκοσμίου  εμβέλειας  με θεματολογία υψηλών προδιαγραφών.

Είναι και σημαντικό και ενθαρρυντικό αυτό και  για την εταιρία μας και ευρύτερα για την ελληνική αγορά. Είναι  θετικό το γεγονός, που, ως χώρα να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε στον πυρήνα των γεγονότων, να εξελισσόμαστε, να συνεργαζόμαστε με την υπόλοιπη Ευρώπη και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον υπόλοιπο κόσμο. Διευρύνονται οι ορίζοντές μας και εμπνεόμαστε από τα success stories άλλων εταιριών. Είναι μοναδικό προνόμιο να μοιράζονται μαζί μας τις στρατηγικές τους, κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Άλλωστε στις επιχειρήσεις, όπως ξέρουμε, η πληροφορία είναι χρυσός! Ανήκουμε όλοι σε μία τεράστια συνεταιριστική οικογένεια και το συμφέρον μας είναι κοινό, η αειφόρος ανάπτυξη.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι εταιρία του χώρου της κοινωνικής οικονομίας.  Διακρίνετε, πώς οι  καταναλωτές εμπιστεύονται πλέον περισσότερο αυτό το μοντέλο διαχείρισης;

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι  εταιρία που διαθέτει επιχειρηματική ωριμότητα σε μία χώρα που πάσχει από διάσπαση προσοχής. Έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε σε πρωτόγνωρες για την χώρα οικονομικές συνθήκες χωρίς καμία ρύθμιση, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς αύξηση κεφαλαίου και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην καρδιά της ασφαλιστικής αγοράςκαι στον παλμό των εξελίξεων. Μέλημά μας ως εταιρία είναι να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών μας και δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς.  Αυτό απαιτεί πειθαρχία, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Η Διοίκηση της Εταιρίας υιοθετεί απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και οι αποφάσεις λαμβάνονται με δημοκρατικό τρόπο. Σε ένα κόσμο που έχει υποστεί τέτοια διάβρωση των αξιών και των αρχών του, αυτά ίσως να ακούγονται ρομαντικά, όμως για εμάς η εξυπηρέτηση του πελάτη δεν είναι απλά ένας στόχος πωλησιακός, είναι το ίδιο το DNAτης Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και αυτό πρεσβεύει από την ίδρυσή της.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics