Μέτρα για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και όνειρα για το μέλλον..

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Ακόμα επικρατεί αφέλεια σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Δεν έχει γίνει κατανοητό ότι  επιβάλλεται  άμεσα να στηριχθεί η υφιστάμενη επιχειρηματικότητα αυτή που μπορεί να παράξει άμεσο αποτέλεσμα, να ανοίξει θέσεις εργασίας, να πληρώσει κ.λπ. Δηλαδή αυτή που γνωρίζει τη δουλειά και όχι αυτή που θα τη μάθει.  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ομαλότητα που για να επιτευχθεί αρκούν μόνο μερικά  μέτρα,  ολιγάριθμα αλλά ουσιαστικά. 

Αντίθετα με αυτή την άποψη, εμφανίζονται κάποιοι να υποστηρίζουν μεγαλεπήβολα σχέδια που μιλούν για επιχειρηματική άνοιξη με «νέα λουλούδια» καινοτόμες, πρωτοποριακές, διαφορετικές, και έξυπνες επιχειρήσεις. Μιλούν και για διδαχή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία και  πολλά ακόμα. Σαφώς και έχουν δίκιο, σαφώς και στο μέλλον θα χρειαστούν διαφορετικά πράγματα. Όμως! Υπάρχει ένα όμως που λέει ότι για να πάρει μπροστά η οικονομία θα πρέπει να στηριχθούν αυτές οι χιλιάδες επιχειρήσεις που υπολειτουργούν ή ακροβατούν με την επιβίωση εδώ και χρόνια. Αυτές είναι που θα δώσουν την ώθηση για να δημιουργηθούν οι επόμενες και να δημιουργηθεί μια δυναμική. Εάν δεν στηριχθούν οι υφιστάμενες δε θα μπορέσει η οικονομία να προχωρήσει. Οι νεοφυείς ιδέες και οι νεοφυείς απόψεις μπορεί να εκφράζουν ένα μέλλον, μια τάση, μια ελπίδα αλλά δεν παύουν να είναι κάτι που θα αποδώσει και θα μετρηθεί στο μέλλον.

Συνεπώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τώρα….και για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν.

 Μέτρα φορολογικά, επιδοματικά, να δοθούν κίνητρα και να ενισχυθούν αυτοί που θα φέρουν άμεσο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια θα έλθουν και τα επόμενα. Και οι νέες επιχειρήσεις θα στηθούν καλύτερα και η επιχειρηματικότητα θα ανθίσει.

Ας δούμε λοιπόν λίγο πρακτικά και να μη περιμένουμε αποτελέσματα στο νέο αφήνοντας στο έλεος της καταστροφής το παλιό.

ΥΓ: Μετά από το όνειρο του δημοσίου περνάμε στο όνειρο της επιχειρηματικότητας. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics