Μικρές, μικρότερες & μεγαλύτερες αλλαγές στην οικονομία

Η Ευρώπη – οι άλλοι λαοί - αναγνώρισαν την πρόοδο, την προσπάθεια, τον κόπο, που έχει καταβληθεί και έφερε τα αποτελέσματα που κρίθηκαν ικανά για να δοθεί ένα πράσινο φως.Τα προβλήματα όμως είναι υπαρκτά. Είναι όλα ανοικτά.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Η χώρα έκανε ένα βήμα προόδου που μπορεί να επιτρέψει την αισιοδοξία για το μέλλον. Η Ευρώπη – οι άλλοι λαοί – αναγνώρισαν την πρόοδο, την προσπάθεια, τον κόπο, που έχει καταβληθεί και έφερε τα αποτελέσματα που κρίθηκαν ικανά για να δοθεί ένα πράσινο φως.Τα προβλήματα όμως είναι υπαρκτά. Είναι όλα ανοικτά.

Τα μέτωπα συνεχίζουν να πιέζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η οικονομία συνεχίζει με την κεκτημένη ταχύτητα και όλα είναι ίδια με όλα όσα επικρατούσαν και πριν από τις ενθαρρυντικές εξελίξεις περί χρέους και μνημονιακών υποχρεώσεων.

Όμως μπορεί τίποτε να μην άλλαξε ακόμα, όμως υπάρχει το περιθώριο να αλλάξουν δυνητικά όλα. Και αυτό κερδίσαμε. Τον αέρα της αισιοδοξίας που απαιτεί  τα σωστά βήματα για να γίνει και πραγματικότητα.

Μικρές, μικρότερες, αλλά και μεγάλες ή μεγαλύτερες αλλαγές. Τώρα είναι η ευκαιρία που για δεκαετίες αποδείχθηκε χαμένη… Άρα συλλογικά και με προσοχή σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα. Πολίτες  και πολιτεία σε μια αναγκαία μεταμόρφωση…

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics