Νέο έλεγχο στους ανασφάλιστους στις 15 Ιουλίου ζητεί η ΕΑΕΕ

Μήνυμα στήριξης της διαδικασίας εντοπισμού των ανασφάλιστων αποστέλλει η ΕΑΕΕ. Αποδέχεται την έως τις 14 Ιουλίου προσωρινή «χαριστική» των προστίμων για τους ανασφάλιστους αλλά ζητεί να εφαρμοστεί το «τσεκάρισμα» ξανά στις 15 Ιουλίου.

Μήνυμα στήριξης της διαδικασίας εντοπισμού των ανασφάλιστων αποστέλλει η ΕΑΕΕ.  Αποδέχεται την έως τις 14 Ιουλίου προσωρινή «χαριστική» των προστίμων για τους ανασφάλιστους αλλά ζητεί να εφαρμοστεί το «τσεκάρισμα» ξανά στις 15 Ιουλίου. 

Μετά από την απόφαση της πολιτείας να δώσει τελευταία ευκαιρία στους ανασφάλιστους να τακτοποιηθούν έως τις 14 Ιουλίου γλυτώνοντας μάλιστα και τα πρόστιμα, η ΕΑΕΕ ζητεί να μην ξεχαστεί και αφεθεί για αργότερα η νέα διασταύρωση στοιχείων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει  ότι «αναμένουμε από την Πολιτεία να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων στις 15 Ιουλίου 2017».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει επιπρόσθετα πως: « οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεσμεύονται να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση της εφαρμογής της διαδικασίας και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Η εφαρμογή της νομοθεσίας που υπήρχε ήδη από το 2013 για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων είναι  αδιαμφισβήτητα  μία θετική εξέλιξη καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε πως το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του – θύμα του.

Η ασφαλιστική αγορά από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρωτοβουλία για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος και συνεργάστηκε στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Είναι γεγονός πως η πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας ανέδειξε κάποια προβλήματα οποία ήταν αναμενόμενα. Για αυτό ακριβώς το λόγο έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη διόρθωσή τους τόσο στις λίστες των κυκλοφορούντων οχημάτων που κατέχουν τα Υπουργεία όσο και στη λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων που διατηρούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών οι διαδικασίες αυτές προχωρούν κανονικά και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα στοιχεία».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έδωσε παράταση έως τις 14 Ιουλίου 2017 σε όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που βρέθηκαν ανασφάλιστοι είτε για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εφόσον είναι υπόχρεοι, είτε για να προχωρήσουν σε διορθώσεις στα στοιχεία τους εφόσον βρέθηκαν ανασφάλιστοι από παράλειψη ή λάθος, με παράλληλη αναστολή του παραβόλου έως τότε, δίνοντας έτσι μία τελευταία ευκαιρία στους ανασφάλιστους να συμμορφωθούν.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics