Νέος «κόφτης» για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με νέο σκόπελο στην ανανέωση άδειας λειτουργίας, και εισάγοντας πρόσθετες γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, η κυβέρνηση σπρώχνει σε μεγαλύτερο αδιέξοδο την ασφαλιστική διαμεσολάβηση εντείνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής διαβίωσης.

Με νέο σκόπελο στην ανανέωση άδειας λειτουργίας, και εισάγοντας πρόσθετες γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις,  η κυβέρνηση σπρώχνει σε μεγαλύτερο αδιέξοδο την ασφαλιστική διαμεσολάβηση εντείνοντας τις ήδη δύσκολες συνθήκες επαγγελματικής διαβίωσης.

Εισάγοντας ως απαραίτητο στοιχείο για την ανανέωσης της άδειας άσκησης επαγγέλματος την προσκόμιση Φορολογικής Ενημερότητας και ταυτόχρονα ποινικού Μητρώου την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιτηδευματίες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και πιθανόν να έχουν ανοικτά θέματα, προκαλεί πλήγμα στον κλάδο και αυξάνει τις πιθανότητες να βγάλει βιαίως κάποιους έξω από το επάγγελμα.

Σε διάταξη του πρόσφατου νομοσχεδίου ( Δείτε ολόκληρο το νόμο ) για την ιδιωτική ασφάλιση αναφέρεται ότι συναρτάται με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απαιτείται «αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας του άρθρου 12 του ν. 4175/ 2013 (Α΄ 170), το οποίο ανανεώνεται ετησίως με μέριμνα του ιδίου και πιστοποιητικό ποινικού μητρώου γενικής χρήσης το οποίο αναζητείται αυτεπάγγελτα και ανανεώνεται κάθε δύο έτη από το οικείο Επαγγελματικό Επιμελητήριο ή το Επαγγελματικό Τμήμα του Ενιαίου Επιμελητήριου και από το οποίο προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για οποιοδήποτε κακούργημα ή για πλημμέλημα για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, πλαστογραφίας, απιστίας, ψευδορκίας, δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης δανειστών, τοκογλυφίας, καθ’ υποτροπή έκδοση ακάλυπτων επιταγών.» ( Ν. 4364, άρθρο 278 Καταργούμενες διατάξεις και τροποποιούμενες διατάξεις, παράγραφος 12 )

Η υποχρέωση αυτή που έχει περάσει νομοθετικά εντοπίστηκε από τους αρμοδίους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την διαχείριση του σημαντικού θέματος.

Επαγγελματικά Επιμελητήρια και θεσμικοί φορείς της διαμεσολάβησης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή προκειμένου να τοποθετηθούν νομικά απέναντι στο θέμα αυτό ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και επαφή με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Στόχος είναι να βρεθεί λύση και να μη κοπούν αδίκως εν μέσω δύσκολων οικονομικά καιρών, οι επαγγελματικές πορείες κάποιων ανθρώπων που μπορεί να ασκούν επί σειρά ετών το επάγγελμα. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics