Ο νέος πρόεδρος της ΕΑΕΕ

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές της ΕΑΕΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν για πλήρη σύμπνοια των ασφαλιστών στην επιλογή του νέου προέδρου της Ένωσης.

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές της ΕΑΕΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν για πλήρη σύμπνοια των ασφαλιστών στην επιλογή του νέου προέδρου της Ένωσης. Ίσως να είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια όπου δε θα υπάρξει –εκτός απροόπτου- ανταγωνισμός και διχογνωμίες. Ο νέος πρόεδρος, που συγκεντρώνει την αποδοχή και συνενώνει τα μέλη κατά την γενική αίσθηση, θα είναι ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης. 

Το κλίμα αυτό επικρατεί στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης που σε επίπεδο ασφαλιστικών εταιρειών εκπροσωπείται από την ΕΑΕΕ και η οποία θα αποχαιρετίσει τον επί δύο θητείες πρόεδρό της κ. Αλ. Σαρηγεωργίου.  Κατά την διάχυτη επικρατούσα αντίληψη, την οποία το insurance-eea αντιλαμβάνεται και μεταφέρει, ο νέος πρόεδρος θα είναι ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης ο οποίος συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα δώσουν συνέχεια στον κλάδο και την μετάβασή του στο απαιτητικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον. 

Γνώστης, της αγοράς, συμμετέχει στις εργασίες της ΕΑΕΕ και στα κοινά και διαθέτει την εμπειρία για την συνέχεια.  Η επιλογή του, που θα επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας έρχεται να δώσει προοπτικές στην ΕΑΕΕ και την ιδιωτική ασφάλιση η οποία μετά από την σημαντική συμβολή του κ. Σαρηγεωργίου και τα όσα έγιναν επί προεδρία τους, βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης σε νέα εποχή.

Αυτή τη νέα εποχή θα πρέπει να στηρίξει ο νέος πρόεδρος μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες. Να σημειωθεί ότι ο κ Μαζαράκης εκ της θέσης του (διευθύνων σύμβουλος της Metlife) και της τεχνοκρατικής του επάρκειας και αντίληψης, πληροί τις προϋποθέσεις που η ιδιωτική ασφάλιση και ο κλάδος έχουν ανάγκη.

Οι εξελίξεις που θα αφορούν την  είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης σε πεδία δραστηριοτήτων που έως σήμερα μονοπωλούνται ασθενικά από το  δημόσιο είναι μονόδρομος τον οποίον και η ΕΑΕΕ  θα πρέπει να χαράξει και να στηρίξει. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics