Ο χρόνος «τρέχει» και οι επιλογές διερευνώνται για την ΕΘΝΙΚΗ

Τρέχει στον χρόνο χωρίς όριο η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής αφού, ακόμα δεν υπάρχει, ούτε έχει –από τις πληροφορίες- τεθεί σε επίπεδο στόχου κάποια έστω και ενδεικτικού χαρακτήρα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης ή έστω μια μια σαφής εικόνα των...

Του Γιάννη Βερμισσώ. 

Τρέχει στον χρόνο χωρίς όριο η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής αφού, ακόμα δεν υπάρχει, ούτε έχει –από τις πληροφορίες- τεθεί σε επίπεδο στόχου  κάποια έστω και ενδεικτικού χαρακτήρα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης ή έστω μια μια σαφής εικόνα των όποιων εξελίξεων. Οι τελευταίες πληροφορίες που προέρχονται από την ΕΤΕ οδηγούν σε συμπέρασμα περί «μη βιασύνης» για την έκβαση της υπόθεσης  έχοντας ως μοναδικό δεδομένο τον ενδιαφερόμενο γνωστό κινέζικο όμιλο Gongbao. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πώληση της εταιρείας θεωρείται ακόμα ως βέβαιη, χωρίς όμως αυτή η στρατηγική επιλογή  και θεσμική  δέσμευση να «υπηρετείται» με μια εμφανή ταχύτητα διεκπεραίωσης προκειμένου να «κλείσει» το θέμα με την ΕΤΕ να αποδεσμεύεται και την Ασφαλιστική να ξεκινά μια νέα πορεία με νέο κυρίαρχο του 75% μέτοχο.  Συνεπώς η προσφιλέστερη επιλογή είναι να συνεχίσει ως το τέλος του έτους η εταιρεία με το υφιστάμενο διοικητικό σχήμα το οποίο και «χρεώνεται» τις όποιες επιλογές , επιδόσεις και αποτελέσματα της Εθνική για τα οποία τα έως τώρα στοιχεία είναι θετικά.  

Σαφώς , η επιλογή της πώλησης του 75% δεν είναι ένα πρότζεκτ που επιτρέπει βιασύνες. Αντίθετα η  αναζήτηση της καλύτερης επιλογής θα πρέπει να είναι η βασικότερη προτεραιότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση και την περαιτέρω οποιαδήποτε αναζήτηση δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να έχει δημοσιοποιηθεί έστω και ως  εξεταζόμενο σενάριο.  

Δεν αποκλείεται βέβαια –κατά άλλες πληροφορίες- να εξελίσσεται κάποιος σχεδιασμός που πιθανόν να είναι σε αντίθετη πορεία από την αναμενόμενη οπότε και να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους. Πάντως, όπως και να έχει τα περιθώρια στενεύουν και η λύση θα πρέπει να δοθεί με τον χαρακτηρισμό της «καλύτερης επιλογής» για την ΕΤΕ η οποία εκ των συνθηκών πιθανόν θα αναπτύξει δράσεις κοινές με τον αγοραστή αξιοποιώντας την αμοιβαία τεχνογνωσία.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics