Οι απρόβλεπτες αλλαγές και η αναμενόμενη πρόοδος

Του Γιάννη Βερμισσώ Οι αλλαγές για την ιδιωτική ασφάλιση είναι «μπροστά». Και το «ακροβατικό» της υπόθεσης είναι πώς κανείς δε μπορείς να τις προβλέψει με ακρίβεια

Του Γιάννη Βερμισσώ

Οι αλλαγές  για την ιδιωτική ασφάλιση είναι «μπροστά». Και το «ακροβατικό» της υπόθεσης είναι πώς κανείς δε μπορείς να τις προβλέψει με ακρίβεια.  Αυτό επιβεβαιώθηκε τελευταία από αρμόδιους της εποπτείας οι οποίοι έδωσαν το στίγμα μιας «μεγάλης αγοράς» που δεν έχει σύνορα δεν έχει τείχη και συνεπώς ο ανταγωνισμός φεύγει από το εθνικό στενό επίπεδο. 

Αυτό σημαίνει ότι η είσοδος ενδιαφερομένων από άλλες αγορές δε μπορεί να εμποδιστεί  , ο ερχομός ασφαλιστικών προϊόντων από άλλες αγορές θα είναι πιθανόν συχνότερος και η προσφορά στην ελληνική επικράτεια θα είναι πλουσιότερη.

Ήδη και σήμερα ασφαλιστικά προϊόντα από άλλες αγορές πωλούνται στην Ελλάδα από διαμεσολαβούντες και έχουν μεγάλη απήχηση.

Με την λογική της «πτώσης των τειχών» είναι σαφές ότι οι  μεταβολές θα είναι ισχυρές.  

Έρχονται, είναι στο δρόμο και απλώς είναι θέμα χρόνου για το πότε θα γίνουν ελληνική πραγματικότητα.

Σήμερα ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν καλά τις ασφαλιστικές αγορές είναι δύσκολο να σχεδιάσουν το νέο τοπίο.

 Η δυσκολία στην προσομοίωση φαίνεται και από το ολοένα και διευρυνόμενο πλαίσιο νόμων και κανόνων που διέπουν την αγορά. Φαίνεται από τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα που ΘΑ.. δημιουργηθούν και σήμερα αποτελούν σχεδιαστική πρόκληση. Φαίνεται και από πολλά ακόμη στοιχεία της καθημερινότητας.

Όμως, σε όλα αυτά υπάρχει και ένα κομβικό σημείο. Αυτό της επιβίωσης που ακολουθεί όλες τις αγορές και κάθε μορφής επιχειρηματικότητα.

Η επιβίωση στην προκειμένη περίπτωση διασφαλίζεται από μια και βασική συνιστώσα που είναι:  η κατάρτιση, η ενημέρωση, η εκπαίδευση. Και αυτό έχει αναδειχθεί από όλους. Οι  πιο εκπαιδευμένοι  είναι αυτοί που θα «χτυπηθούν»  λιγότερο από τις αλλαγές όπως συμβαίνει παντού. Γι΄αυτό και οι «ηγέτες»-οι κορυφαίοι – της αγοράς οφείλουν να διασφαλίσουν την επόμενη ημέρα και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει εσπευσμένα να εκσυγχρονιστούν και να εκπαιδευθούν. 

Αυτό είναι η πρόοδος και ο προπομπός της ευημερίας  στις προηγμένες κοινωνίες… 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics