Οι διαδικασίες ανοίγουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η κυρίαρχη αυτή διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα της LIMRA ως προς την επιστημονική προσέγγιση που οφείλει να ακολουθεί ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής την οποία και θέτει ως απαραίτητο στοιχείο η IDD, θέμα το οποίο ανέλυσε...

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με ξεκάθαρο μήνυμα προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ολοκληρώθηκε το συνέδριο της LIMRA που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Ανέδειξε τη σημασία της "συμβουλευτικής" ως καταλύτη στην εξέλιξη του επαγγέλματος και την "ανάλυση αναγκών" ως πρώτιστο μέλημα κάθε διαμεσολαβούντα. Η κυρίαρχη αυτή διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερότητα της LIMRA ως προς την επιστημονική προσέγγιση που οφείλει να ακολουθεί ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής την οποία και θέτει ως απαραίτητο στοιχείο η IDD, θέμα το οποίο ανέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Γ.Γ. του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης.

Περίπου 250 σύνεδροι από Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν στο συνέδριο που διαπραγματεύτηκε το θέμα "Συμβουλευτική του Σήμερα και του Αύριο", είδαν τις βραβεύσεις αυτών που πέτυχαν τα κριτήρια της LIMRA, που εθιμικά πραγματοποιούνται, και ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τα όσα έως σήμερα αποτελούσαν την υποδομή των εκπαιδεύσεων της LIMRA, ότι δηλαδή ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής οφείλει να προβαίνει σε ανάλυση αναγκών και εν συνεχεία να αξιολογεί και να προτείνει στον πελάτη.

Το παρόν και το μέλλον μέσα από τη LIMRA 

Σημαντικό περιεχόμενο, καταγραφικό της πραγματικότητας και οραματικό για το μέλλον είχαν οι εισηγήσεις του κ. Μανόλη Κυριάκου, Senior Regional Executive LIMRA & LOMA, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της LIMRA αλλά και στην αξία της συμβουλευτικής καθώς και του κ.. Nick Scott Wilson, Director Limra Talent International,  ο οποίος  μιλώντας στο συνέδριο προβλημάτισε τους συνέδρους για το "ποσό καλά ξέρουμε τους πελάτες μας" κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους millenials και τις συνήθειές τους.

Η IDD και η υποχρέωση της συμβουλευτικής 

Ο κ. Γαβαλάκης με την σειρά του στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα κομβικά σημεία της IDD τα οποία εστιάζουν ακριβώς σε αυτή την υποχρέωση του κάθε επαγγελματία να εφαρμόζει επιστημονικές μεθόδους στην άσκηση της εργασίας του και να κινείται βάσει διαδικασιών μεταξύ των οποίων και η ανάλυση αναγκών.

Η αξία της συμβουλευτικής είναι μεγάλη και πλέον περνά σε επίπεδο υποχρέωσης σύμφωνα με την IDD τόνισε ο κ. Γαβαλάκης και επανέλαβε τη σημασία της εκπαίδευσης προς αυτή την κατεύθυνση και την απαραίτητη προσαρμογή του κάθε διαμεσολαβούντα στα νέα δεδομένα. Η IDD εστιάζει στην αξία της συμβουλευτικής οπότε και καθορίζει και την άμεση ανάγκη να αποτελέσει –  η συμβουλευτική – βασικό στοιχείο και υποχρέωση του κάθε διαμεσολαβητή καθιστώντας ανελαστική την προσαρμογή του κάθε επαγγελματία σε αυτό τον κανόνα.

Η βάση της LIMRA 

Να επισημανθεί ότι στο συνέδριο κατά τη διεξαγωγή των εργασιών των δύο θεματικών πάνελ, οι μετέχοντες παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις διακεκριμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών καθώς και τις επισημάνσεις των επικεφαλής των πωλήσεων των εταιρειών που είναι μέλη της LIMRA. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέδειξαν της αξία της συμβουλευτικής και τον καθοριστικό ρόλο της LIMRA στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Προεδρία και συμμετέχοντες 

Επίσης στο συνέδριο έγινε αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ελλαδικής επιτροπής της limra η οποία εναλλάσσεται ανά διετία. Ο κ Γιάννης Μαυρίκης, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής παρέδωσε στον κ Γιώργο Γώγου, Διευθυντή Πωλήσεων της Εταιρίας CNP Cyprialife. Να σημειωθεί ότι από την ελληνική ασφαλιστική αγορά συμμετείχαν: η  Ευρωπαϊκή Πίστη, η Ιnteramerican και η Εθνική Ασφαλιστική

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics