ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ- Λ.Καρανικόλας: Ο αθέμιτος ανταγωνισμός εξοντώνει την διαμεσολάβηση

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός εξοντώνει την διαμεσολάβηση

Του Γιάννη Βερμισσώ

Την ανάγκη οι εταιρείες να εφαρμόζουν ενιαία πολιτική απέναντι σε όλα τα δίκτυα προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Καρανικόλας,  χαρακτηρίζοντας ως  ασυνάρτητη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όπου ο κάθε συνεργάτης ανάλογα με την δύναμή του αντιμετωπίζεται  με «ιδιαίτερο» τρόπο.

Όπως αναφέρει, θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρείες να κατανοήσουν πως δεν είναι θεμιτό να εφαρμόζουν  εξατομικευμένες συμπεριφορές κατά περίπτωση συνεργάτη. Οφείλουν, τονίζει,  να εφαρμόσουν ενιαία πολιτική σε όλα τα δίκτυα. Να παρέχουν ίδια δεδομένα και στις καλύψεις τους και στα τιμολόγια που δίνουν.

Εξίσου αθέμιτες συνθήκες ανταγωνισμού που πλήττουν την διαμεσολάβηση εντοπίζει και στον τομέα του bancassurance και στην ανάπτυξη των εναλλακτικών δικτύων που ενισχύουν οι εταιρείες. Θεωρεί πως εάν δοθεί λύση σε αυτό τότε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα προχωρήσει καλύτερα και τα αποτελέσματα θα φανούν και στην άνοδο της ιδιωτικής ασφάλισης συνολικά. 

Πιστεύει μάλιστα ότι ο κλάδος έχει προοπτικές να αναπτυχθεί και θεωρεί πως το μέλλον είναι ελπιδοφόρο. Διακρίνει πώς οι πολίτες σήμερα είναι «μαγκωμένοι» οικονομικά. Όμως διαβλέπει πώς εάν επικρατήσει ηρεμία τότε η αγορά θα προχωρήσει. 

«Δουλειά υπάρχει» αναφέρει και συστήνει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο επαγγελματισμός στον κλάδο της διαμεσολάβησης. Προτείνει οι διαμεσολαβούντες να βγουν δυνατά στην αγορά με περισσότερα εφόδια και να γίνουν καλύτεροι. Τονίζει πώς όσοι μείνουν στον κλάδο τα επόμενα χρόνια θα είναι οι πιο καλοί που θα έχουν αποδείξει την δύναμή τους.

Πιστεύει ακράδαντα πώς η «ασφάλεια πωλείται» και δεν αγοράζεται γι΄αυτό η παρότρυνσή του είναι: να βγουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην αγορά, να μιλήσουν, να συναντήσουν πελάτες, να εξηγήσουν τι χρειάζονται για να καλυφθούν ασφαλιστικά, να εντοπίσουν ανάγκες και να υποδείξουν στον καθένα τι του χρειάζεται.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καρανικόλας έχει συνολικά 42 χρόνια ενασχόλησης στην ιδιωτική ασφάλιση και σήμερα δραστηριοποιείται με την ιδιότητα του ασφαλιστικού πράκτορα.

Η εμπειρία του είναι σημαντική και του επιτρέπει να βλέπει μακριά και να είναι αισιόδοξος για το μέλλον. Απευθυνόμενος προς την πολιτεία, προτείνει να επαναφέρει τις φοροαπαλλαγές και να δώσει κίνητρα στους πολίτες για να ασφαλιστούν. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics