Οι Inter- διαμεσολαβούντες στο e-agency

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Έρχονται αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά; 
 
Ποιος θα μπορούσε να απαντήσει  αρνητικά στο ερώτημα αυτό; Σαφώς και συντελούνται, σχεδιάζονται και προγραμματίζονται αλλαγές οι οποίες οφείλονται τόσο στην τεχνολογία η οποία επηρεάζει απόλυτα την ιδιωτική ασφάλιση όσο και στην ανάγκη των εταιρειών, να δοκιμάσουν νέες πρακτικές κυρίως στις πωλήσεις τους.
 
Στο πλαίσιο  αυτό και στην ελληνική αγορά οι αλλαγές που γίνονται είτε ανακοινώνονται είτε διακρίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εταιρείες όπου είχαν διακριθεί στην ανάπτυξη δικτύων, στην ενασχόληση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην προσπάθεια να αναπτυχθεί η ιδιωτική ασφάλιση μέσα από το agency, τώρα παρατηρείται «στροφή» ή προβληματισμός για την συνέχεια. Το πώς και το πόσο, το που και το με ποιόν τρόπο, συνθέτουν ένα νέο προβληματισμό. 
 
Είδαμε ακόμα ότι και πρωταγωνιστικά στελέχη στον τομέα την ανάπτυξης του agency απορρίφθηκαν από την έως τώρα καλά δομημένη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην πρόοδο των εταιρειών. Μήπως ακόμα και οι μετακινήσεις στελεχών, οι μεταβολές, οι αλλαγές προμηνύουν ανατροπές στην πολιτική ανάπτυξης. Μήπως το agency απειλείται, μήπως η ασφαλιστική διαμεσολάβηση περνά στη δεύτερη γραμμή και προκρίνεται η ιντερνετική προσέγγιση;. 
 
Όλα είναι δυνατά και εντός των σκέψεων. Ακόμα και η διαμεσολαβητική «άσκηση» του να γίνουν οι επαγγελματίες ιδανικοί χειριστές του ίντερνετ ώστε να αναπτυχθεί η τεχνολογία στα χέρια των ασφαλιστών.  Δημιουργείται και ο ιντερ-διαμεσολαβητής… στο  e-agency. 
 
Αυτό είναι μια μεγάλη εξέλιξη που θα δικαιολογήσει τα πάντα. Χρειάζεται απλώς λίγο τεχνική.. και λίγο εκπαίδευση.  Για να μη μεγαλοποιούμε και τα πράγματα..και να μη ξεκινάμε πολέμους..
 
ΥΓ:  Αλλάζει ο Μανολιός , τα ρούχα του αλλιώς  όπως έλεγαν παλιά…

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics