Οι προϋποθέσεις για μια καλύτερη χρονιά..

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Το insurance-eea και οι συντελεστές του, εύχονται σε όλους τους αναγνώστες να έχουν μια καλύτερη χρονιά (2017) από την προηγούμενη σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Η ευχή μπορεί να μοιάζει «κοινότυπη », όμως δεν είναι. Και αυτό διότι για να γίνει πραγματικότητα, για να βγει η ευχή αυτή, προϋπόθεση είναι να μην αφήσουμε, ειδικά φέτος, την τύχη να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο.   

Για να έλθει ένα καλύτερο 2017 χρειάζεται περισσότερη ενέργεια σε προσωπικό επίπεδο, παρά την εξάντληση που περιρρέει λόγω συνθηκών.

Οι επαγγελματίες κάθε κλάδου οφείλουν να «διαχειριστούν» για λόγους εξέλιξής τους, το περιβάλλον αυτό που ζούμε το οποίο και τείνει να συρρικνώσει ηθικά, οικονομικά και κοινωνικά την Ελλάδα.

Η ματαιότητα δε μπορεί να επικρατήσει έναντι των δημιουργικών δυνάμεων. Γνωρίζοντας ότι τίποτε δεν είναι όπως παλιά, οφείλουμε όλοι να τραβήξουμε ένα διαφορετικό δρόμο.

Η επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη από μεγαλύτερη ευρηματικότητα και επιμονή. Θέλει και δουλειά , όπως παλιά.

Ο πολίτης χρειάζεται ανασυγκρότηση συμπεριφορών, πρακτικών, καταναλωτικών συνηθειών και τρόπου ζωής. Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.

Η κοινωνία , συλλογικά, οφείλει να συμπορευθεί σε νέες συνήθειες και πρακτικές και να υιοθετήσει όλα όσα αλλού συμβαίνουν.

Όμως χρειάζεται να αλλάξει και το κράτος. Να επιβάλλει τις οργανωτικές δομές επί των οποίων θα κινηθεί η κοινωνία για να θεμελιωθεί και κάποια αλλαγή.

Είναι προφανές ότι στην πολυεπίπεδη αυτή αλλαγή όλοι έχουν το «μερτικό τους».

Πέρα από την ματαιότητα, την απαισιοδοξία, την αγανάκτηση που επικρατεί είναι αναγκαίος ο ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ. Η συμμετοχή και η συμπόρευση –όπως σε άλλες κοινωνίες- έχει πρωτεύουσα σημασία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πολίτες, επιχειρηματίες-επαγγελματίες και κράτος πρέπει επιτέλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεργαστούν. Κάπως έτσι θα θεμελιώσουμε ένα καλύτερο μέλλον εκκινώντας από το 2017.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics