Online διαχείριση πιστωτικών συναλλαγών από την Atradius

Η Atradius, ηγέτιδα δύναμη στην Ασφάλιση των Πιστώσεων, ανακοίνωσε σήμερα την αναβάθμιση της ψηφιακής της πλατφόρμας με την παρουσίαση του «Atrium». Το Atrium είναι ένα εξελιγμένο διαδικτυακό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται

Η Atradius, ηγέτιδα δύναμη στην Ασφάλιση των Πιστώσεων, ανακοίνωσε σήμερα την αναβάθμιση της ψηφιακής της πλατφόρμας με την παρουσίαση του «Atrium». Το Atrium είναι ένα εξελιγμένο διαδικτυακό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις πιστωτικές τους συναλλαγές εύκολα και γρήγορα.

Το Atrium δημιουργήθηκε βάσει συστημάτων της εταιρείας Oracle και είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ακολουθεί τις ψηφιακές εξελίξεις και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών. Το λανσάρισμα του Atrium έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί μεταξύ 19 Ιουνίου και 15 Ιουλίου 2017 σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η Atradius ανά τον κόσμο.

Το Atrium έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με ταχύτητα και μέσω απλοποιημένων διαδικασιών στις καθημερινές ανάγκες των πελατών και των συνεργατών της Atradius. Βασικό του προτέρημα είναι ότι επικεντρώνεται γύρω από τον αγοραστή του πελάτη, τα πιστωτικά του όρια και την καταχώρηση και παρακολούθηση των επισφαλειών, σε βασικές και χρήσιμες δηλαδή λειτουργίες που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους χρήστες. Κάθε πελάτης της Atradius μπορεί άμεσα να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα του κάθε αγοραστή, τα τρέχοντα πιστωτικά του όρια και τις τυχόν ζημίες που μας έχει δηλώσει. Έχοντας λάβει, λοιπόν, μια σαφή εικόνα του εν δυνάμει αγοραστή μέσω του Atrium, ο πελάτης μπορεί απευθείας να υποβάλει αίτηση για όριο πίστωσης, η οποία μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να απαντηθεί και άμεσα.

Ο κος. Andreas Tesch, CMO της Atradius, δήλωσε:

«Το γεγονός της κυκλοφορίας της νέας μας πύλης πελατών Atrium, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτή η νέα προσέγγιση και τεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου για όλους και μειώνει την πιθανότητα σφαλμάτων. Ο σχεδιασμός της επιτρέπει στους πελάτες μας να παρακολουθούν συνεχώς και να αλληλεπιδρούν ομαλά τόσο με τους αγοραστές τους, όσο και με την Atradius. Υποστηρίζει, καλύτερη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου και δυναμική ανάπτυξης με σαφή εικόνα, για ασφαλέστερο εμπόριο. Με λίγα λόγια, το Atrium είναι μια πιο αποδοτική, φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών που απλοποιεί αρκετές δραστηριότητες και μειώνει τον κίνδυνο επισφαλειών που προκαλούνται από την αδυναμία πληρωμής. Οι πελάτες μας μπορούν ουσιαστικά να ελέγξουν την πιστοληπτική ικανότητα ενός αγοραστή κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης μαζί του για να διαπραγματευτούν τη συνεργασία τους και να έχουν εγκεκριμένη κάλυψη για τον εν λόγω αγοραστή ακόμη και πριν από το τέλος της συνάντησης!»

Ακόμα περισσότερες λειτουργίες για το Atrium θα κυκλοφορήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από την άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες αγοραστών και την δυνατότητα απευθείας αίτησης πιστωτικής κάλυψης, τα προσδοκώμενα οφέλη για τους πελάτες περιλαμβάνουν λεπτομερείς ανασκοπήσεις χαρτοφυλακίου, υπογραμμίζοντας τάσεις και γεγονότα του εκάστοτε επιχειρηματικού κλάδου που ενδέχεται να επηρεάσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αλλά και άμεση πρόσβαση στην ιστορικότητα των επισφαλειών του, με μερικά μόνο «κλικς».

Για τον σχεδιασμό του νέου συστήματος έχουν ληφθεί υπόψη οι εξειδικευμένες ανάγκες των διαμεσολαβητών και των εξωτερικών συνεργατών της Atradius. Το Atrium παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση όλων των συμβολαίων, καθώς και πληροφορίες για τη διαχείριση των συμβολαίων αυτών. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics