“ΠΑΝΟΡΜΟΣ”: Από 32 ασφαλιστές το κορυφαίο “Cluster”

Παράδειγμα συνέργειας 32 επιχειρήσεων με πολλαπλά μηνύματα προσφέρουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που κατάφεραν να "δικτυωθούν" με απόλυτη επιτυχία ανοίγοντας τον δρόμο και για μια μεγάλη συνέχεια.

Παράδειγμα συνέργειας 32 επιχειρήσεων με πολλαπλά μηνύματα προσφέρουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που κατάφεραν να "δικτυωθούν" με απόλυτη επιτυχία ανοίγοντας τον δρόμο και για μια μεγάλη συνέχεια.


Η πρωτοβουλία τους παρουσιάστηκε, στις 9 Ιανουαρίου, αναδεικνύοντας το συνεργατικό δίκτυο ανοικτής καινοτομίας «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» σε πρωτοπόρο του κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο  του πολυσυνέδριου του E.E.A. για τα συνεργατικά δίκτυα ανοικτής καινοτομίας με τίτλο «Κάντο όπως τα COINs», στο πλαίσιο του MONEY SHOW 2016 που διεξάγεται στο Hilton της Αθήνας από 8 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2016.

Την σημασία και τις προοπτικές της πρωτοβουλίας του κλάδου ανέπτυξε με τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέπτυξε και την αναγκαιότητα του θεσμού αυτού για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε δε ότι μετά την δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας του ΕΕΑ σχεδόν 500 νέα συνεργατικά δίκτυα έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα με προφανή πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις σε επίπεδο οικονομιών κλίμακας.

 

Επίσης, ένας εκ των συντελεστών του δικτύου, ο κ. Κλήμης Δημαρχιάδης, μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ,  ανέλυσε τόσο την σκοπιμότητα και αναγκαιότητα της πρωτοβουλίας όσο και τα οφέλη του. Όπως είπε 32 επιχειρήσεις – μέλη του ΕΕΑ, όλες του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αποφάσισαν τη δημιουργία του δικτύου χωρίς καμία δυσκολία, διότι προηγούμενα είχαν ήδη καλλιεργήσει την ιδέα. Να σημειωθεί ότι έγινε αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών δημιουργίας και των πλεονεκτημάτων των συνεργατικών σχηματισμών κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

 

Χαιρετισμό στην παρουσίαση απηύθυνε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Νίκος Λεβετσοβίτης ενώ πλήθος διαμεσολαβούντες παρακολούθησαν τις επισημάνσεις των ομιλητών οι οποίοι ανέλυσαν τη διαδικασία, τα προβλήματα αλλά και τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics