Παράταση έως 1η Ιουλίου στην IDD για καλύτερη προσαρμογή

Τετράμηνη παράταση στην υιοθέτηση της IDD από τις ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης αποφάσισε να δώσει το Συμβούλιο της ΕΕ προκειμένου να αφήσει λίγο ακόμη χρόνο στον καθορισμό των νομοτεχνικών λεπτομερειών. Η ¨ανάσα¨ έρχεται να συμβάλει στην διαδικασία για

Του Γιάννη Βερμισσώ


Τετράμηνη παράταση στην υιοθέτηση της IDD από τις ασφαλιστικές αγορές της Ευρώπης αποφάσισε να δώσει το Συμβούλιο της ΕΕ προκειμένου να αφήσει λίγο ακόμη χρόνο στον καθορισμό των νομοτεχνικών λεπτομερειών. Η ¨ανάσα¨ έρχεται να συμβάλει στην διαδικασία για καλύτερη προετοιμασία. 

Κατά πληροφορίες του insurance-eea στην 1η Ιουλίου μεταφέρεται η υποχρέωση ενσωμάτωσης της IDD στο εθνικό δίκαιο ενώ στην πράξη θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου. Αυτό αποφασίστηκε από το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΕ προκειμένου όπως διευκρινίστηκε να έχει το περιθώριο ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης να προσαρμοστεί καλύτερα στις νέες απαιτήσεις.  Με το χρονικό περιθώριο οι αρμόδιοι των κρατών μελών θα μπορέσουν καλύτερα να εντοπίσουν τα κρίσιμα σημεία της προσαρμογής των εθνικών νομοθεσιών στην IDD και να δημιουργήσουν μια νομοθετική πρόταση που θα εφαρμοστεί ομαλά από την αγορά.

Να επισημανθεί ότι η παράταση δεν δόθηκε τυχαία. Αντίθετα αναγνωρίζεται ότι χρειάζεται στις εθνικές αγορές καθώς η προσαρμογή στην IDD είναι κρίσιμη δεδομένου ότι αφορά ιδιαιτέρως «λεπτά» θέματα που αναμορφώνουν την διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων, ορίζουν προϋποθέσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, και αναδεικνύουν την προστασία-ενημέρωση του καταναλωτή σε μείζον θέμα που καθορίζει ριζικά πλέον την στάση των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics