Περιορίζει εξωχώριες δραστηριότητες η AVIVA

Σε μια κίνηση με ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά προχώρησε ο βρετανικός ασφαλιστικός γίγαντας Aviva. Αποφάσισε να σταματήσει μια από τις βασικές εξωχώριες δραστηριότητές του

Σε μια κίνηση με ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά προχώρησε ο βρετανικός ασφαλιστικός γίγαντας Aviva. Αποφάσισε να σταματήσει μια από τις βασικές εξωχώριες δραστηριότητές του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πωλήσει το σύνολο του 50% της συμμετοχής της στην κοινοπραξία της στην Ιταλία, γνωστή ως Avipop Assicurazioni S.p.A, και την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Avipop S.p.A, στην Banco BPM.

Επί του παρόντος, η επιχείρηση ανήκει τόσο στην Aviva όσο και στην Banco BPM και διανέμει προϊόντα ασφάλισης ζωής και γενικών ασφαλίσεων σε ολόκληρη την Ιταλία μέσω του δικτύου τραπεζικών καταστημάτων της Banco.

Η σύμπραξή τους δημιουργήθηκε το 2007 με την αρχική συμφωνία να συμπεριλαμβάνει την οψιόν της Aviva να πωλήσει τη συμμετοχή της στην τράπεζα και η συμφωνία διανομής να τερματιστεί.

Στα τέλη Ιουνίου, η Banco ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συμφωνία bancassurance με την Aviva και έτσι τώρα η Aviva ασκεί το δικαίωμα πώλησης.

"Αυτή η συναλλαγή θα δώσει αξία για τους μετόχους της Aviva και θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε περαιτέρω στη μελλοντική μας ανάπτυξη. Η Aviva έχει δυναμική στην Ιταλία και είμαι σίγουρος για τις προοπτικές μας ",

δήλωσε ο Maurice Tulloch, Διευθύνων Σύμβουλος της Aviva International Insurance.

«Είμαστε σε καλή θέση να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, με τους εταίρους μας και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας».

Η αξία της πώλησης θα καθοριστεί σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται στη συμφωνία των μετόχων και θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

 

 

 

Πηγή: www.insurancebusinessmag.com

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics