«Πόλεμος» ξεκινά για το Bancassurance

Εκρηκτικές συνθήκες με αφορμή το bankassurance επικρατούν στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τις καταγγελίες να πληθαίνουν και να επιζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Εκρηκτικές συνθήκες με αφορμή το bankassurance επικρατούν στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τις καταγγελίες να πληθαίνουν και να επιζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης.

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται με μεγαλύτερη εμβέλεια και συνέχεια από την περυσινή όπου έγινε μια πρώτη προσπάθεια να σταματήσουν τα κρούσματα αθέμιτων συμπεριφορών στις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων. Ωστόσο τα πράγματα οξύνονται.

Κατά τις πληροφορίες, αναζωπυρώθηκαν τα φαινόμενα επιθετικών πωλήσεων και «σκληρών» πρακτικών από τις τράπεζες οι οποίες αναπτύσσονται ασφαλιστικά στο πελατολόγιό τους αφήνοντας μειωμένα περιθώρια επιλογής. 

Και πράγματι καταμετρούνται περιπτώσεις που οι πιέσεις έμμεσες ή άμεσες ήταν ισχυρότατες πλαισιωμένες βέβαια και με ανάλογο περιτύλιγμα. 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε προσφάτως κι η επίσκεψη του γενικού διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας όπου και συζητήθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα όπου ανάγεται πλέον σε επίπεδο αθέμιτων πρακτικών και χρήζει αντίστοιχης διερεύνησης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα έγινε σχετική παράσταση και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από κοινού το ΕΕΑ και η ΕΑΔΕ σε όλες τις κοινές παραστάσεις τους στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, που έχουν πραγματοποιήσει στο τελευταίο διάστημα έχουν περιγράψει την κατάσταση και αναμένουν –σύμφωνα με τις δηλώσεις τους- κινήσεις που θα εξομαλύνουν τις ανισόρροπες συνθήκες που επικρατούν. Σε κάθε περίπτωση ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις καθώς και άλλες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το θέμα. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics