Πράσινο φώς για πτώση ασφαλίστρων από το Μόντε Κάρλο

Θετικά μηνύματα για την αποσυμφόρηση των οικονομικών πιέσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες εκπέμπονται από το Μόντε Κάρλο και την διεθνή αντασφαλιστική αγορά η οποία και συναντάται εκεί δίνοντας το στίγμα διαμόρφωσης των τιμολογίων της.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Θετικά μηνύματα για την αποσυμφόρηση των οικονομικών πιέσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες εκπέμπονται από το Μόντε Κάρλο  και την διεθνή αντασφαλιστική αγορά η οποία και συναντάται εκεί δίνοντας το στίγμα διαμόρφωσης των τιμολογίων της.

Διεθνή κεφάλαια, επενδυτές, ενδιαφερόμενοι χρηματοοικονομικοί παράγοντες  που εισέρχονται στην ασφαλιστική αγορά, και συμφωνίες συνεργασιών βρίσκονται στον πυρήνα της συνάντησης.

Κατά τις πληροφορίες οι πρώτες εντυπώσεις από τις συζητήσεις που διεξάγονται και τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται είναι ευοίωνες σχετικά με τα αντασφαλιστικά κόστη. Αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα και τους ασφαλιστές να μπορέσουν να αποσυμπιεστούν και την ελάφρυνση του κόστους αντασφάλισης να την περάσουν στην τιμολογιακή τους πολιτική και τους καταναλωτές.

Η πολιτική των αντασφαλιστών τα τελευταία έτη αποκαλύπτει και τις εκτιμήσεις τους για κινδύνους οπότε και η απόφασή τους να ρίχνουν τις τιμές ερμηνεύεται είτε ως προβλέψεις χωρίς μεγάλες ανησυχίες είτε ως στρατηγική άντλησης πελατών καθώς και μεταξύ τους επικρατεί ισχυρός ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σημαντική ελληνική συμμετοχή με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου , τον αντιπρόεδρο και  δ.σ. της Ιντεραμέρικαν κ. Γ. Κώτσαλο τον αν. διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής κ. Στ. Κωνσταντά, τον ceo της Matrix κ. Δ. Τσεσμετζόγλου, αντλεί τα δικά της στοιχεία και διαμορφώνει τις σχέσεις της για το μέλλον. Τα αποτελέσματα αυτών των επαφών θα αποτυπωθούν και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά  τουλάχιστον κατά ένα μέρος σηματοδοτώντας και τον εδώ ανταγωνισμό.

Οι πληροφορίες του insurance-eea μιλούν για εκκίνηση μια νέας πορείας στην διαμόρφωση των τιμολογίων της ελληνικής αγοράς η οποία θα πλαισιωθεί  και από άλλα στοιχεία που σαφώς θα αφορούν όλη την αλυσίδα των συντελεστών της ιδιωτικής ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι στη διεθνή αντασφαλιστική-ασφαλιστική συνάντηση , που αποτελεί θεσμό στην παγκόσμια αγορά, κορυφαία στελέχη, πρόεδροι,  CEO, ακόμη και ιδιοκτήτες παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κολοσσών πραγματοποιούν καθοριστικές συναντήσεις καθώς αυτές αποτελούν την βάση των όσων θα ισχύσουν στο κοντινό μέλλον. Πρωταρχικά καθορίζονται οι τιμολογιακές πολιτικές και έπειτα δρομολογούνται τυχόν συνεργασίες στον ευρύτερο ασφαλιστικό χρηματοοικονομικό τομέα.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics