Πρωτοβουλίες για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή του ΕΕΑ

Η κα Παραγιουδάκη δρομολογεί με την αρωγή του Επιμελητηρίου σειρά ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και περαιτέρω πρόοδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της περιοχής.

Του Γιάννη Βερμισσώ 

Με υψηλές προοπτικές για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η κυρία Πόπη Παραγιουδάκη, μεσίτης ασφαλίσεων στην Κρήτη και εκλεγμένη σύμβουλος του  ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, δρομολογεί με την αρωγή του Επιμελητηρίου σειρά ενεργειών με στόχο την ενημέρωση και περαιτέρω πρόοδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου της έχει ηγηθεί της διοργάνωσης Ημερίδας με θέμα την IDD και την GDPR στην οποία έχει προσκληθεί να μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης. Το Insurance-eea επικοινώνησε με την κυρία Παραγιουδάκη. Όπως επισήμανε, τα δύο αυτά θέματα απασχολούν τον κλάδο και γι΄αυτό υλοποιείται και η Ημερίδα που απευθύνεται αποκλειστικά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Σύμφωνα με την κ. Παραγιουδάκη, υπάρχουν πολλές σκέψεις για ενέργειες και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ποιοτική αναβάθμιση των επαγγελματιών του κλάδου, την ενημέρωσή τους και την ενίσχυση της εργασιακής τους ανάπτυξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση όπως αναγνωρίζει η ίδια, είναι ευδιάκριτη η συμβολή του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και των μελών του ΔΣ που αποδέχονται τις προτάσεις που αφορούν εξατομικευμένες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

Αναφέρει η κυρία Παραγιουδάκη ότι το Επιμελητηρίου Ηρακλείου, βοηθά στην ανάδειξη του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ανάγκη την ενημέρωση. Σε αυτό, τονίζει πώς σημαντικός αρωγός είναι το ΕΕΑ και η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Επιτροπή Διαμεσολάβησης.

Ακόμα, προσθέτει ότι αν ο ασφαλιστής στέκεται με γνώση και επαγγελματισμό, κάτι που κατακτάται μέσα από συστηματική επιμόρφωση, τότε μπορεί και να κερδίσει ποιοτικά, και να συμβάλλει στην ενημέρωση επιχειρήσεων και πολιτών και τελικά να αποδώσει οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία. Συνοψίζοντας τονίζει πώς ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχει ανάγκη από παιδεία που με τη σειρά της δημιουργεί υπεραξία. Αναφερόμενη στην οικονομία της Κρήτης και την προοπτική της ασφάλισης, η κυρία Παραγιουδάκη τονίζει ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης είναι μεγάλες, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για τους επαγγελματίες και η προσπάθεια του Σωματείου του νομού και του Επιμελητηρίου είναι η ενίσχυση του κλάδου και η ανάληψη πρωταγωνιστικής θέσης.

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics