«Ρ.ΕΥ.Μ.Α. : Προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής οικογένειας»

Εβδομήντα χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν ολόκληρη ή σχεδόν ολόκληρη, την μικρή οικονομική στήριξη που τους παρείχε η Πολιτεία

Εβδομήντα χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες χάνουν ολόκληρη ή σχεδόν ολόκληρη, την μικρή οικονομική στήριξη που τους παρείχε η Πολιτεία, με βάση τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στο Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Τόση πολιτική μυωπία, πια; Η συγκεκριμένη διάταξη και μόνο, έπρεπε να αφυπνίσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ώστε να υπάρξει δομική αντίθεση με τη συγκεκριμένη διάταξη. Κι αυτό, όχι γιατί άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου δεν είναι σημαντικές, αλλά γιατί η συγκεκριμένη, υπονομεύει στον πυρήνα του το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Την οικογένεια.

Αν ακόμα η ελληνική κοινωνία δεν έχει καταρρεύσει πλήρως, είναι γιατί ο θεσμός της οικογένειας είναι ακόμα πολύ ψηλά στο αξιακό πεδίο του σύγχρονου Έλληνα και η αλληλοβοήθεια στο πλαίσιο αυτό, κρατά την κοινωνία ακόμα ζωντανή, στα πόδια της.

Από την ώρα που η κυβέρνηση επαίρεται για το υπερπλεόνασμα και τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, είναι απαράδεκτο να μειώνει έστω και κατά ένα ευρώ, σε έστω και μία τρίτεκνη ή πολύτεκνη οικογένεια, το εισόδημά της.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι γεννήσεις στην Ελλάδα είναι λιγότερες από τους θανάτους, κι όλοι συμφωνούν ότι το δημογραφικό είναι -μεταξύ άλλων- και η βάση του ασφαλιστικού προβλήματος αλλά και της γήρανσης των σύγχρονων Ελλήνων.

Το ΡΕΥΜΑ προτείνει την κατά προτεραιότητα προστασία του θεσμού της οικογένειας, με συγκεκριμένα μέτρα:

  • Για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, μείωση της φορολογίας της οικογένειας ή επιστροφή φόρου. Ειδικά κατά το έτος που γεννιέται το παιδί, απαλλαγή της οικογένειας από κάθε φόρο έως 10.000 ευρώ (φόρου).
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για κάθε παιδί, ώστε να ενθαρρυνθούν οι οικογένειες στην απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας.
  • Μεταφορά του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τη στήριξη της μητρότητας και στη χώρα μας. Παρέμβαση στα αρχικά στάδια του κύκλου ζωής, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες. Ενίσχυση, δηλαδή, στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην υγεία, στους παιδικούς  σταθμούς.
  • Μοριοδότηση της πολύτεκνης οικογένειας σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και στην αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλουν πολύτεκνες οικογένειες στα ευρωπαϊκά προγράμματα και τον Αναπτυξιακό Νόμο.
  • Έκπτωση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια των πολυτέκνων.

Η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφύγει από την παρακμιακή της πορεία αν δεν θέσει με υπευθυνότητα τις προτεραιότητές της. Κι επειδή η οικογένεια δεν μπορεί παρά να είναι μία από αυτές, πρέπει να στηριχθεί με έργα, εμπράκτως, κι όχι μόνο με παχιά λόγια όπως συνηθίζει το παλαιό πολιτικό προσωπικό να κάνει.

Επιτέλους, ας καταλάβουν ότι η αντιμετώπιση του δημογραφικού μέσω της στήριξης της οικογένειας είναι η λυδία λίθος για την επιβίωση αυτής της χώρας.

Όποια κυβέρνηση πλήττει την οικογένεια, πλήττει το μέλλον της Ελλάδας. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics