Σε αναβρασμό σχεδίων, επεκτάσεων και ανάπτυξης η ιδιωτική ασφάλιση

Του Γιάννη Βερμισσώ Με «βουβή» δυναμική η ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να επενδύει στην οργανική ανάπτυξή της. Εταιρείες εξετάζουν την επέκτασή τους σε γείτονες χώρες

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με «βουβή» δυναμική η ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να επενδύει στην οργανική ανάπτυξή της. Εταιρείες εξετάζουν την επέκτασή τους σε γείτονες χώρες, γίνονται συζητήσεις για συνεργασίες, υφιστάμενες επενδύουν στην καλύτερη παρουσία τους στην αγορά και γενικά  βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά σχέδια. Κινητικότητα εμφανίζει και η αγορά της διαμεσολάβησης. 

Υλοποιώντας τις  ανά εποχές εξαγγελίες τους περί επενδύσεων και επεκτάσεων των δραστηριοτήτων τους σε χώρες των βαλκανίων, στελέχη της ελληνικής αγοράς βρίσκονται σε σχετικές συνομιλίες. 

Οι πληροφορίες που φθάνουν στο insurance-eea αποδεικνύουν ότι σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του κλάδου υπάρχουν σχέδια από τα πιο απλά που είναι προϊόντικής κατεύθυνσης έως και τα πιο σύνθετα που αφορούν συνεργασίες, σύνθετες χρηματο-ασφαλιστικές δραστηριότητες, επεκτάσεις σε άλλες χώρες ακόμα και εμφάνιση νέων ασφαλιστικών εταιρειών.

Κατά τις πληροφορίες, εκπροσωπώντας τις μεγάλες  εταιρείες τους , (σημ: ισχυρές στην ελληνική αγορά) επιδιώκουν την εδραίωση τους  στην ευρύτερη περιοχή αποβλέποντας στο μέλλον. Η  προσέγγισή τους έχει ως βάση την επιθυμία των μετόχων τους να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και να αναπτύξουν δυναμική με brand και υψηλά μερίδια.  

Η διεθνοποίηση των ελληνικών εταιρειών όπως για παράδειγμα της Εθνικής που εξελίσσεται και της Eurolife που είναι ολοκληρωμένη, αποτελούν βασική παράμετρο των εξελίξεων και πυροδοτούν ενέργειες και στον ανταγωνισμό που επίσης ανήκει σε πολυεθνικούς ομίλους.

Το ελληνικό στοιχείο της αγοράς, ακολουθεί τον παλμό που επιχειρούν να δώσουν τα πολυεθνικά σχήματα και δοκιμάζει και αυτό –κατά πληροφορίες- να προχωρήσει, επίσης, σε ενέργειες ανάπτυξης. Και συζητήσεις συνεργασιών γίνονται και σχέδια εσωτερικής ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια θετική εικόνα που εμφανίζουν οι ελληνικές εταιρείες  αποδεικνύοντας ότι η παρουσία τους είναι ισχυρή και με προοπτικές. Να σημειωθεί ότι και αυτές οι περιπτώσεις εξετάζουν την επέκτασή τους στην ελληνική αγορά ενώ για δύο εταιρείες οι πληροφορίες μιλούν και για συζητήσεις με την Κύπρο. Ταυτόχρονα κινητικότητα εμφανίζεται και στις διαμεσολαβητικές εταιρείες όπου πολλές εξετάζουν την συνεργασία τους αναγνωρίζοντας ότι μέσω αυτής της οδού θα μπορέσουν να κερδίσουν σε ανταγωνιστικότητα, ευελιξία και μείωση λειτουργικών εξόδων.  Ανοικτές παραμένουν και οι πληροφορίες για κάποιες ΕΠΥ οι οποίες σχεδιάζουν επίσης πολλά διαβλέποντας στο μέλλον. 

Το όλο σκηνικό που διαμορφώνεται στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης αποτυπώνει μια μεγάλη προετοιμασία για επόμενες καλύτερες ημέρες, γεγονός που θα πρέπει να συνδυαστεί με καλύτερες συνθήκες και στην οικονομία. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics