Σε διαρκή μάχη η ιδιωτική ασφάλιση

Η ανάπτυξητης αγοράς περνά σε άλλα επίπεδα. Οσο και αν το καλοκαίρι επιβάλλει ρυθμούς λιγότερο εντατικούς, η σκέψη, η προσδοκία, και κυρίως η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί για την διατήρηση και εξέλιξη της αγοράς, απασχολεί όλους τους συντελεστές

Του Γιάννη Βερμισσώ.

 

Η ανάπτυξη της αγοράς περνά σε άλλα επίπεδα. Όσο και αν το καλοκαίρι επιβάλλει ρυθμούς λιγότερο εντατικούς, η σκέψη, η προσδοκία, και κυρίως η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί για την διατήρηση και εξέλιξη της αγοράς, απασχολεί όλους τους συντελεστές της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής δεν είναι αυτός που διασφαλίζει ηρεμία. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει η ασθενής τάση ανόδου και τα στοιχεία να περάσουν σε αρνητικό έδαφος. Ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί η ομαλότητα. Οι καταναλωτές δεν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσης για να προστρέξουν να ασφαλίσουν ότι θεωρούν πώς πρέπει να προστατεύσουν.

Συνεπώς θα πρέπει κάποιος να ασχολείται διαρκώς με την ενημέρωσή τους, δουλειά που ανήκει στην ασφαλιστική αγορά, Ακόμα -οι πολίτες- δεν έχουν και το διαθέσιμο εισόδημα, παράμετρος που δυσχεραίνει την πώληση ασφαλίσεων. Και αυτό σημαίνει πώς ο κόπος για την παραγωγή ασφαλειών θα πρέπει να είναι πολλαπλάσιος τους αποτελέσματος.

Αυτό είναι γνωστό στους ανθρώπους της παραγωγής και των δικτύων. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται. Είναι επίσης γνωστό και στους σχεδιαστές των προγραμμάτων που καλούνται να περνούν νέα στοιχεία και να απλουστεύουν, ελαφρύνουν, και να μειώνουν τις τιμές των ασφαλιστικών προγραμμάτων. Η μάχη σε αυτό το επίπεδο είναι μεγάλη και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Εταιρείες και διαμεσολάβηση έχουν την ευθύνη να κερδίσουν τη θέση που διεκδικούν και να ανεβάσουν τον κλάδο σε μια υψηλότερη θέση. Αυτό είναι ένα πρώτο ζητούμενο. Και είναι το εύκολο διότι υπάρχουν και τα άλλα τα πιο βαριά και δύσκολα που αφορούν την παρουσία του κλάδου σε τομείς όπως η σύνταξη και η υγεία.

Απέχουν βέβαια πολύ ακόμα και γι΄αυτό η αγορά καλείται να ενσκύψει στα απλά και να ασχοληθεί πρωτίστως με τα γνωστά χωρίς να παραβλέπει και τα μακρόπνοα. Η μάχη είναι διαρκής και πολυεπίπεδη.

ΥΓ: Ίσως να χρειάζεται και ανασχεδιασμό.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics