Σε δημιουργική διαδρομή το ΠΛΑΙΣΙΟ

Με βεβαιότητα για την συνέχεια, ικανοποίηση για την έως σήμερα πορεία και σταθερότητα για τις καθημερινές διοικητικές επιλογές και στοχεύσεις η διοίκηση της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ δημιουργεί προοπτικές για τους μετόχους, το νομικό πρόσωπο και την αγορά.

Με βεβαιότητα για την συνέχεια, ικανοποίηση για την έως σήμερα πορεία και σταθερότητα για τις καθημερινές διοικητικές επιλογές και στοχεύσεις η διοίκηση της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ δημιουργεί προοπτικές για τους μετόχους, το νομικό πρόσωπο και την αγορά. Τα στοιχεία αυτά αποτέλεσαν το περίγραμμα των δηλώσεων που η διοίκηση της εταιρείας, ο πρόεδρος Γ. Γεράρδος, και ο Αντιπρόεδρος Κ. Γεράρδος πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής τακτικής συνέλευσης. 

Η φετινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας «Πλαίσιο» ήταν η πλέον πολυπληθής. Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Διοίκησης, διανομής και logistics στην Μαγούλα που έχει έκταση 22.500 τ.μ. και απασχολούνται περί τα 350 άτομα προσωπικό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Γεράρδος σε μία αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων ανέδειξε το γεγονός ότι η εταιρεία Πλαίσιο είναι μια από τις, μόλις, 32 εισηγμένες οι οποίες παρουσιάζουν συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016 και μάλιστα κατέχοντας τη 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη.

Στα έτη 2008-2016 η Πλαίσιο άνοιξε 5 καταστήματα, προσθέτοντας 7.000 τετραγωνικά μέτρα στα σημεία πώλησής της. Ο καταναλωτής σήμερα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να επιλέξει μέσα από 22.000 προϊόντα στα 31.000 τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων της Πλαίσιο, ενώ μπορεί να επισκεφθεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα plaisio.gr, το οποίο αριθμεί 100.000 επισκέπτες την ημέρα.

Το 2016 ο Όμιλος «Πλαίσιο» πέτυχε αύξηση των πωλήσεων κατά 4,0% και κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 10,1 εκ. ευρώ.

Αναφορά έγινε από τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, κύριο Κώστα Γεράρδο, στις δράσεις της εθελοντικής ομάδας Πλαισίου #plai_sou, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή στην αποστολή του Ναυτίλου «Σταγόνα Αγάπης» σε ακριτικές περιοχές και την προσφορά εξοπλισμού και γραφικής ύλης στα νησιά Αρκιοί, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Ο κ. Κώστας Γεράρδος μίλησε για το «retail του μέλλοντος» λέγοντας ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε τα τελευταία πενήντα χρόνια.

«Πιστεύουμε ότι το μοντέλο που θα επικρατήσει είναι το omnichannel αλλά με διαφορετική ισορροπία μεταξύ των καναλιών και κύρια ειδοποιό διαφορά τη γνώση για τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του πελάτη»

ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην Ελλάδα της κρίσης , το Πλαίσιο διακρίθηκε και βραβεύτηκε φέτος ως ένας από τους κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο περιβάλλον εργασίας στη χώρα στα βραβεία «Best Workplaces» του διεθνούς θεσμού Great Place to Work®, στην κατηγορία μεγάλων επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Το Πλαίσιο απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα και επενδύει σε 43.000 ανθρωποώρες ανά έτος για την εκπαίδευση του προσωπικού. Η παραπάνω διάκριση είναι η πιο ξεχωριστή για τη Διοίκηση και τους μετόχους, ανάμεσα από τις δέκα διακρίσεις που έλαβε η εταιρεία το 2016, γιατί εκφράζει την αναγνώριση των ίδιων των ανθρώπων μας.

 


Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών

Κα Βασιλάκη Κατερίνα
Τηλ. 210. 55.87.312

Αναλυτικότερα:
Τα οικονομικά στοιχεία του δελτίου αποτελεσμάτων του έτους:

http://corporate.plaisio.gr/CorporateInvestors.aspx?show=SingleAnnounceme
nt&id=515
 

Η παρουσίαση που έγινε στην Γενική Συνέλευση στο Χρηματιστήριο στο link:

http://www.helex.gr/documents/10180/4706934/676_4857_2017_Greek_1.pd
f/bad0fe40-37ca-4fb7-a651-a850c7040708

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics