Σφοδρός ανταγωνισμός στην Υγεία

Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι (εταιρείες, στελέχη) και έχουν εγκύψει στην αναζήτηση λύσεων και προγραμμάτων για τους πολίτες που θα αναζητήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Μάλιστα διαπιστώνεται ότι νέες «γοητευτικές» ασφαλιστικές προτάσεις κάνουν την εμφάνισή τ

Του Γιάννη Βερμισσώ. 

Πλέον κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τα ασφαλιστικά προγράμματα Υγείας βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος των καταναλωτών. 

Ήδη πρωταγωνιστούν στις υφιστάμενες πωλήσεις των εταιρειών όσο και στις προβλέψεις για τις μελλοντικές. 

Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι (εταιρείες, στελέχη)  και έχουν εγκύψει στην αναζήτηση  λύσεων και προγραμμάτων για τους πολίτες που θα αναζητήσουν ασφαλιστική κάλυψη. Μάλιστα διαπιστώνεται ότι νέες «γοητευτικές» ασφαλιστικές προτάσεις κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά, ενώ όλο και κάποιοι ασφαλισμένοι «κόβουν» τα συμβόλαιά τους και αγοράζουν αυτά τα  νεότερης γενιάς βελτιωμένα προγράμματα με πολυεπίπεδες παροχές.

Η κινητικότητα αυτή καθώς και η προετοιμασία που γίνεται προμηνύει ότι ο ανταγωνισμός που θα αναπτυχθεί στην αγορά στον κλάδο της Υγείας – ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά – θα είναι σφοδρός. Και θα φανεί αιφνίδια.

Ποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος; Ο καλύτερος; Ο φθηνότερος; Ο ακριβότερος; Ο παρέχων ευελιξία; Προφανώς αυτός που δίνει  λύση «πακέτο».  

Και ποιος θα παρουσιάσει ορθά τη λύση σε ενδιαφερόμενο πολίτη; Φυσικά ο ενημερωμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που θα ασχολείται, διαβάζει, και επικαιροποιεί  διαρκώς τις  γνώσεις του. Και εδώ ο ανταγωνισμός θα είναι επίσης σκληρός.

Η νέα αγορά δεν θα «χαριστεί».

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics