Σπάει το φράγμα της 1ης Οκτωβρίου η IDD

Οι Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εξετάστηκε και από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και επέστρεψε στους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομίας ώστε να κατατεθεί από εκεί στη Bουλή.

Προφανώς και το σχέδιο νόμου για την εφαρμογή της IDD στην ελληνική αγορά δεν "πιάνει" την 1η Οκτωβρίου που έως και πριν από λίγο καιρό εθεωρείτο ως η ημερομηνία που η Οδηγία και τα όσα καθορίζει θα περάσουν στην καθημερινότητα της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εξετάστηκε και από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και επέστρεψε στους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομίας ώστε να κατατεθεί από εκεί στη Bουλή. Όπως φαίνεται ο χρόνος που απομένει είναι λίγος προκειμένου να φθάσει στο τελικό στάδιο της ψήφισής του και να γίνει νόμος. Συνεπώς μια μικρή παράταση στην εφαρμογή της Οδηγίας δείχνει να προβάλει ως μονόδρομος.

Να επισημανθεί όμως ότι από το καλοκαίρι αναμένεται ότι θα ψηφιστεί και διαρκώς παίρνει παρατάσεις οι οποίες βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρες για την ελληνική αγορά. Πάντως η ασφαλιστική αγορά από την ψήφιση του σχεδίου νόμου και μετά έχει να προσαρμοστεί και να κάνει δοκιμή στα νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο καταναλωτής βρίσκεται στην κορυφή των προσπαθειών. Οι εκτιμήσεις μιλούν για καλύτερες συνθήκες με τις οποίες οι πολίτες θα δουν πιο προσεκτικά και με μεγαλύτερη βεβαιότητα την ασφάλισή τους.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics