Σπάνε ρεκόρ τα ανασφάλιστα

Κόβουν τα νήματα οι ανασφάλιστοι που σπεύδουν να ασφαλιστούν μετά από την έως σήμερα προσπάθεια των φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης και της πολιτείας που επιδιώκουν την εφαρμογή του νόμου περί υποχρεωτικότητας της ασφάλισης οχημάτων.

Κόβουν τα νήματα οι ανασφάλιστοι που σπεύδουν να ασφαλιστούν μετά από την έως σήμερα προσπάθεια των φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης και της πολιτείας που επιδιώκουν την εφαρμογή του νόμου περί υποχρεωτικότητας της ασφάλισης οχημάτων. Από την αρχή του έτους έως σήμερα ασφαλίστηκαν κατά πληροφορίες περίπου 600 χιλιάδες οχήματα ενώ και το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε εκτόξευση. 

Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια αποδίδει. Σημαντικό είναι το στοιχείο, κατά τις πληροφορίες, που δείχνει ότι τον Ιούνιο έως και σήμερα παρατηρείται εκτόξευση του αριθμού αυτών που έσπευσαν να ασφαλιστούν σε επίπεδα πέριξ των 450 χιλιάδων οχημάτων, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός που δείχνει ότι έρχεται αποτέλεσμα και αποκαθίσταται το μεγάλο πρόβλημα των ανασφάλιστων.

Περίπου 150 χιλιάδες είχαν ασφαλιστεί στο 7μηνο. Αυτό δείχνει ότι στο σύνολό τους ανέρχονται σε περίπου 600 χιλιάδες περιπτώσεις αυτοί που "νεοασφαλίστηκαν". Σήμερα τα ασφαλισμένα οχήματα ανέρχονται σε 6. εκατ. 200 χιλιάδες οχήματα.

Τώρα όμως οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής ασφάλισης τονίζουν πώς οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς οφείλουν να μην "κρεμάσουν" την υπόθεση λόγω αναμονής ρύθμισης, αποκατάστασης και ομαλής λειτουργίας του συστήματος. Οι έλεγχοι, θα πρέπει να γίνονται διαρκώς ασχέτως εάν συνεχίζεται η αναπαραγωγή λαθών καθώς δεν έχουν καλυφθεί πλήρως οι ατέλειες που εντοπίστηκαν και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Αντίθετα φαίνεται πώς οι κυβερνητικοί φορείς μάλλον επιδιώκουν να ρυθμιστεί πλήρως το σύστημα διασταυρώσεων και να επιτευχθεί σωστή μηχανογραφική σύνδεση και υποστήριξη προκειμένου να συνεχιστεί ο έλεγχος και να μην αναφύονται αδικαιολόγητα άδικες περιπτώσεις ανασφάλιστων οι οποίες κουράζουν τους πολίτες και τους βάζουν σε περιπέτειες να αποδείξουν το δίκιο τους.. Μέσα σε λίγες ημέρες αναμένεται ότι θα ξεκαθαριστεί για το πως θα συνεχιστεί η όλη προσπάθεια.  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics