Στη «σκιά» της εξαγοράς με αισιοδοξία και επανεκκίνηση η ΕΘΝΙΚΗ

Με εμφανές το στοιχείο της αναμονής των εξελίξεων εξαγοράς της, οι άνθρωποι της εταιρείας παρουσίασαν τις υψηλές επιδόσεις, ανέδειξαν τη συνέχιση μιας πρωτοποριακής πορείας.

Του Γιάννη Βερμισσώ. 

Στους ανθρώπους, το στελεχικό δυναμικό, την έμψυχη δύναμη της Εθνικής Ασφαλιστικής εστίασε για μια ακόμη φορά σύσσωμη η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης βράβευσης των συνεργατών της, που πραγματοποιήθηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο. Με εμφανές το στοιχείο της αναμονής των εξελίξεων εξαγοράς της, οι άνθρωποι της εταιρείας παρουσίασαν τις υψηλές επιδόσεις, ανέδειξαν τη συνέχιση μιας πρωτοποριακής πορείας, και εμμέσως τόνισαν την επί 127 έτη συμβολική σημασία της ελληνικής εταιρείας στην εγχώρια αγορά ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος κ. Χριστόφορος Σαρδελής αναφέρθηκε στη σημασία του δυναμικού της εταιρείας στη «συνδιαμόρφωση» της σημερινής της ταυτότητας και υπερσκελίζοντας τα περί αφελληνισμού της εταιρείας λεγόμενα, επισήμανε πώς "η  Εθνική Ασφαλιστική εγγυάται το μέλλον".  Η προτροπή του για το μέλλον εστίασε στην ανάληψη της ευθύνης και του ρόλου του εγγυητή υπερκεράζοντας το γεγονός της πώλησης. Ακόμα μεταξύ άλλων τόνισε ότι το  2017 καλή χρονιά από την άποψη των αποτελεσμάτων αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας πώλησης της εταιρείας. Συνοψίζοντας ο κ. Σαρδελής την προσέγγισή του ανέφερε ότι η «Εθνική δεν είναι άλλη μία ασφαλιστική, είναι η ασφαλιστική του έθνους και η πορεία της έχει συνδεθεί με την ιστορία της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς επισήμανε ότι κατά την εξέλιξη της εταιρείας δεν πρέπει να ξεχνιέται η ιστορία της και ανέφερε  ότι η εταιρεία βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας επανεκκίνησης και υπό αυτήν την οπτική, η όποια εξέλιξη πρέπει να θεωρηθεί σαν ένα αμάλγαμα εγχώριων και διεθνών δυνάμεων. Ακόμα τόνισε ότι στη διετία εντάθηκε η δυναμική της εταιρείας όπου το 2017 διατηρήθηκε η ηγετική θέση με συνολικό μερίδιο αγοράς 15,5%. Καταγράφηκε παραγωγή 600 εκατ. και δόθηκαν στους ασφαλισμένους αποζημιώσεις 405 εκατ. Επίσης κατά τον κ. Κωσταντά και τα στοιχεία του 2018 είναι πολύ θετικά καθώς στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε το μερίδιο αγοράς μας στο 17,4% και 24% στον κλάδο υγείας ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 18,5 εκατ. με αύξηση της παραγωγής σε όλους τους κλάδους.

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής κ. Γιώργος Ζαφείρης αναφέρθηκε στους συνεργάτες της εταιρείας, τους στόχους που υπάρχουν και τη δυναμική εικόνα της εταιρείας και των ανθρώπων της στην ελληνική αγορά. Ακόμα τόνισε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που  έχουν οι επαγγελματίες της Εθνικής τους οποίους και χαρακτήρισε “αθλητές μεγάλων αποστάσεων”.

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics