Στην εκκίνηση ακόμα… τα ανασφάλιστα οχήματα

Του Γιάννη Βερμισσώ Την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού που περιβάλλει τον εντοπισμό, την ειδοποίηση, και τελικά την ασφάλιση των ανασφάλιστων αναμένει η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης με εκτιμήσεις περί στόλου που υπερβαίνει σίγουρα τα 300 χιλιάδες οχήματα...

Του Γιάννη Βερμισσώ

Την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού που περιβάλλει τον εντοπισμό, την ειδοποίηση, και τελικά την ασφάλιση των ανασφάλιστων αναμένει η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης με εκτιμήσεις περί στόλου που υπερβαίνει σίγουρα τα 300 χιλιάδες οχήματα ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για διπλάσια επίπεδα.

Χαώδες τοπίο συνεχίζει να περιβάλλει  την περίπτωση των «ανασφάλιστων οχημάτων» ενώ την αναμενόμενη τάξη θα σηματοδοτήσει η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων προς τους ανασφάλιστους.  

Η εκκίνηση αναμένεται με ενδιαφέρον και θα σημάνει την εκ νέου κινητοποίηση του συστήματος με προσδοκία την εφαρμογή του νόμου από τους πολίτες και φυσικά την ουσιαστική παρέμβαση της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης η οποία και θα κληθεί να πρωτ-ασφαλίσει όλους αυτούς που δεν εφάρμοσαν τον νόμο.

Σήμερα ο  αριθμός των ανασφάλιστων βρίσκεται στα ύψη και οι χειρισμοί των αρμοδίων είναι ακόμα  σε πρωταρχικό επίπεδο. Και πράγματι η λειτουργία του συστήματος,  δηλαδή το 1ο «τσεκάρισμα» η αποστολή ειδοποιητηρίων και τελικά η αποκατάσταση του προσβλητικού για την κοινωνία φαινομένου είναι στην εκκίνηση.  

Οι αρμόδιοι κατά πληροφορίες, θέλουν να ελέγξουν κατά πόσο λειτούργησε η διασύνδεση των υπηρεσιών και μηχανογραφήθηκαν όλοι όσοι εκδίδουν άδειες ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα.

Η ανησυχία για λάθη παραμένει ζωντανή και προκαλεί εύλογους δισταγμούς. Οι συνθήκες που επικρατούσαν σε κάποιες περιπτώσεις αρχών που εξέδιδαν άδειες ήταν ιδιαιτέρως παρωχημένες και ο ταχύς εκσυγχρονισμός τους πιθανόν να περιέχει και σφάλματα.

Ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί  την διαρκή παράταση –αναβολή. Και πράγματι μόνο μέσα από την εφαρμογή και δοκιμή του συστήματος θα μπορέσει να ασφαλιστεί ο τεράστιος ανασφάλιστος στόλος οχημάτων. Όσον αφορά τα λάθη θα διορθωθούν στην διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι η χρονική στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για να προχωρήσει το θέμα δεδομένου ότι εάν αφεθεί και άλλο θα συμπέσει με το Πάσχα και συνεπώς οι όλες διαδικασίες θα μεταφερθούν για αργότερα με όλες τις γνωστές συνέπειες.

Θα πρέπει να αποφευχθεί η επανάληψη που περυσινού καλοκαιριού και να κλείσει το θέμα οριστικά αναφέρουν εκπρόσωποι της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης τονίζοντας ότι έγιναν πολλές προσπάθειες έως σήμερα για να φθάσει έως εδώ το φαινόμενο των ανασφάλιστων.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics