Στον «αέρα» οι πρώτοι ανασφάλιστοι

Με τα πρώτα αποτελέσματα καταγεγραμμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει πλέον εικόνα για τον όγκο, την προέλευση και άλλα παραμετρικά στοιχεία για τους ανασφάλιστους. Συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δοθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Με τα πρώτα αποτελέσματα καταγεγραμμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει πλέον εικόνα για τον όγκο, την προέλευση και άλλα παραμετρικά στοιχεία για τους ανασφάλιστους.  Συγκεκριμένα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δοθούν στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κατά πληροφορίες η κρίσιμη μέρα που οι ανασφάλιστοι εντοπίστηκαν ήταν η 6η Ιουνίου. Τότε ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί και δοκιμάστηκε το σύστημα διασταυρώσεων.  Σε αυτές τις περιπτώσεις θα σταλούν και ειδοποιήσεις προκειμένου να τακτοποιηθούν. Ο αριθμός των ανασφάλιστων και η κατανομή τους είναι βασικά στοιχεία που ξεκαθαρίζονται στην παρούσα φάση.

Τα αποτελέσματα της  ηλεκτρονικής διασταύρωσης που βρίσκονται στην τελική επεξεργασία τους πέραν των προστίμων που θα σηματοδοτήσουν, θα δώσουν χρήσιμα συμπεράσματα στην αγορά  και θα κινητοποιήσουν τις ασφαλιστικές δυνάμεις για να στραφούν στοχευμένα προς τα εκεί προκειμένου να ασφαλίσουν τις περιοχές όπου εμφανίζεται αυξημένο ποσοστό ανασφάλιστων.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο «τσεκάρισμα» έγινε και η 6η Ιουνίου αποτελεί μια κρίσιμη αρχή ώστε να μπει τέλος και στην Ελλάδα σε ένα φαινόμενο που προσβάλλει τους θεσμούς και απειλεί την κοινωνία

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics