Στον «αέρα» τα οικονομικά των εταιρειών

Την κατά solvency αποκάλυψή τους ξεκίνησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων. Η εικόνα της αγοράς είναι θετική, οι προβλέψεις εξίσου ευοίωνες και συνεπώς σε πρώτη φάση όλα δείχνουν ομαλά. Ωστόσο οι

Την κατά solvency αποκάλυψή τους ξεκίνησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων. Η εικόνα της αγοράς είναι θετική, οι προβλέψεις εξίσου ευοίωνες και συνεπώς σε πρώτη φάση όλα δείχνουν ομαλά. Ωστόσο οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και η ευθύνη διαρκής ώστε να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί.

Κεφαλαιακή επάρκεια, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποσοτικά και ποιοτικά, αποθέματα, προβλέψεις, ανθρώπινο δυναμικό όλα εμπεριέχονται στις απαιτήσεις της Solvency και έγινε προσπάθεια απεικόνισης από τις εταιρείες. Οι εταιρείες είχαν νωρίτερα σπεύσει να δηλώσουν ότι έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, υψηλό δείκτη φερεγγυότητας οπότε και πληρούν τις απαιτήσεις. Αυτό όμως που τώρα επιβεβαιώνεται θα πρέπει να τηρηθεί στο διηνεκές και η προσπάθεια θα πρέπει διαρκώς να αυξάνεται. Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της αγοράς «είναι μια συνεχής προσπάθεια που πιθανόν οδηγεί και σε εξάντληση».

Πάντως ως «πρεμιέρα» για την αγορά, αποδείχθηκε ότι οι εταιρείες είναι ισχυροποιημένες και έτοιμες για τη συνέχεια. Ο ανταγωνισμός, πλέον και οι ορθές συμπεριφορές απέναντι στον πελάτη καταναλωτή είναι τα στοιχεία  που θα κρίνουν το στοίχημα για την επόμενη ημέρα των εταιρειών στην ελληνική αγορά. 

Δείτε παρακάτω τα στοιχεία που δημοσίευσαν προς το παρόν οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες.

Με αλφαβητική σειρά:

ΑΕΓΑ Γ.ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΕ

ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Ατλαντική Ένωση 

Γενική Πανελλαδική 

Γενικες Ασφαλειες Κυπρου Λτδ

Δύναμις Ασφαλιστική

Εθνική Ασφαλιστική

Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειαι Μινέττα

Ευρωπαϊκή Πίστη

Ευρώπη ΑΕΓΑ

Ιντερσαλόνικα ΑΕΓΑ

Ιντερσαλόνικα Ζωής

ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.

Πανελλαδικός Αλληλοασφαλιστικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων & Επαγγελματικών Αυτοκινήτων (ΠΑΣΙΑΛ & ΕΑ ΣΥΝ ΠΕ)

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΣΥΝ.ΠΕ.

Συνεταιριστική Ασφαλιστική

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Allianz

Alpha Life

ΑΧΑ Ασφαλιστική

CNP Ζωής 

Credit Agricole Life

D.A.S. Hellas

ERGO Ζημιών

ERGO Ζωής

ΑΓΡΟΤΙΚΗ Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία Μέλος του ασφαλιστικού Ομίλου ERGO

Euler Hermes Hellas Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία Πιστώσεων

Εurolife Ζωής

Eurolife ΑΕΓΑ

EURO INSURANCES dac

Evolution Insurance Company Limited

Generali Hellas

Groupama

HD INSURANCE LTD (HELLAS DIRECT INSURANCE LTD)

Interamerican Ζωής

Interamerican Ζημιών

Interamerican Βοηθείας

Interasco

Interlife Ασφαλιστική

Metlife

ΝΝ HELLAS

NP INSURANCE

Personal Insurance Α.Ε.Γ.Α

 

 


Ο κατάλογος αυτός θα εμπλουτίζεται συνέχεια δεδομένου ότι οι εταιρείες που έχουν τη σχετική υποχρέωση δημοσίευσης των στοιχείων προς το παρόν δεν έχουν συμμορφωθεί στο σύνολό τους.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics