Σχέδια για την “συντήρηση” της παραγωγής

Αρνητικά μηνύματα έρχονται από την παραγωγή. Οι εταιρείες στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζουν αισιόδοξα μεν, αλλά πολύ συγκρατημένα δε, το 2017. Οι προσλαμβάνουσες πληροφορίες από την διάσπαρτη στην χώρα ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν επιτρέπουν να διαμο

Αρνητικά μηνύματα έρχονται από την παραγωγή. Οι εταιρείες στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζουν αισιόδοξα μεν, αλλά πολύ συγκρατημένα δε,  το 2017. Οι προσλαμβάνουσες πληροφορίες από την διάσπαρτη στην χώρα ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν επιτρέπουν να διαμορφωθεί κλίμα ευφορίας. Αντίθετα προκρίνεται η συσπείρωση δυνάμεων, η ανατοποθέτηση σε πρακτικές και τακτικές και η σύνεση των κινήσεων.
 
Ακόμα και οι μεγαλύτερες των εταιρειών από άποψη παραγωγής και μεγεθών, διακρίνουν διστακτικότητα στην νέα παραγωγή, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό και στο γενικότερο κλίμα.
 
Η Υγεία που περπάτησε λίγο στο περασμένο έτος τώρα δείχνει να κομπιάζει και πάλι ενώ οι άλλοι ελπιδοφόροι κλάδοι των αστικών ευθυνών, της ασφάλισης στελεχών επιχειρήσεων, των φυσικών καταστροφών δεν καταγράφουν ενδιαφέρον. Βαρόμετρο της κατάστασης είναι τα στοιχεία που προέρχονται από τις πολυεθνικές.
 
Πέραν των ήδη καταγεγραμμένων αποτελεσμάτων στο τρίμηνο, υπάρχουν και εκτιμήσεις οι οποίες προκύπτουν μέσα από τα μοντέλα προβλέψεων βάσει των οποίων δε διακρίνονται ιδιαίτερες θετικές προγνώσεις.  Όπως επισημαίνεται η περίοδος παραμένει ασαφής και δεν επιτρέπει κινήσεις. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν έχουν διαθέσιμο χρήμα και δε ρισκάρουν οποιοδήποτε έστω και ελάχιστο περισσευούμενο να το αποδώσουν στην αγορά. Αυτό βιώνεται ήδη στο τρίμηνο.
 
Εξαίρεση παραμένει ο κλάδος αυτοκινήτου όπου διακρίνεται ακόμα από μετακινήσεις στόλων, προσφορές, και αποτελεί πρόσφορο πεδίο για εργασίες με υποτιμολογήσεις και άλλες παρόμοιες πρακτικές. Μια μικρή ελπίδα εναποτίθεται και στα ανασφάλιστα που αναμένεται να σπρωχτούν στην ασφάλιση.
 
Υψηλόβαθμα στελέχη αναφέρουν στο insurance-eea πώς η αστάθεια, η αμφιβολία και η ασάφεια στην οικονομία πλήττουν την ασφαλιστική αγορά εδώ και αρκετά έτη. 'Ομως η ελπίδα των πολιτών για ανάκαμψη περιόριζε τις απώλειες ενώ η ανησυχία για τις δημόσιες παροχές τους ωθούσε στην λογική απόφαση να διασφαλίσουν και την υγεία τους και τη σύνταξή τους, και την περιουσία τους. 
 
Αυτός είναι κι ο λόγος της ανοδικής πορείας που σημειώθηκε και πέρυσι. Ωστόσο το 2017 για το οποίο είχαν καλλιεργηθεί ελπίδες ανακούφισης, κυλάει, χωρίς επιβεβαίωση.Οι ασφαλιστικές εταιρείες επεξεργάζονται σχέδια συντήρησης και διακράτησης κεκτημένων θέσεων ακόμα και με αναθεώρηση των τιμολογίων τους. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics