Συμβόλαια «μαϊμού» κυκλοφορούν ανέλεγκτα

Με συμβόλαια του «αέρα» πλημμύρισε η αγορά. Διπλοί κωδικοί, μοναδικοί κωδικοί για στόλους αυτοκινήτων, συμβόλαια ετεροχρονισμένα, και χασούρα εκατομμυρίων ευρώ από τις νόμιμες ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Με συμβόλαια του «αέρα» πλημμύρισε η αγορά.  Διπλοί κωδικοί, μοναδικοί κωδικοί για στόλους αυτοκινήτων, συμβόλαια ετεροχρονισμένα, και χασούρα εκατομμυρίων ευρώ από τις νόμιμες ασφαλιστικές δραστηριότητες. Αυτά και πολλά άλλα παράνομα φαινόμενα πλήττουν την ελληνική αγορά.  Την κατάσταση υποθάλπει η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να ενεργοποιήσει το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης που θα αποκάλυπτε κάνε παρανομία.

Τις σοβαρές αυτές καταγγελίες κάνουν αρμόδιοι παράγοντες αναζητώντας την εξυγίανση της αγοράς. Στο περιβάλλον αυτό της ανοχής αυτοκαταστρέφεται η ελληνική ασφαλιστική επιχειρηματικότητα. Οι ΕΠΥ  λειτουργούν στο απυρόβλητο,  οι υποτιμολογήσεις  σκοτώνουν και την τελευταία πιθανότητα ανάκαμψης του κλάδου και οι παράγοντες πολιτεία και εποπτείας μένουν θεατές.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες εταιρείες σήμερα υποφέρουν από τις υποτιμολογήσεις και κάποιες άλλες «τυπώνουν» συμβόλαια αβέρτα επάνω στην ίδια μήτρα.

Στο ξέφραγο αμπέλι του κλάδου αυτοκινήτου βαρύτατες οι ευθύνες της πολιτείας με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών να μην ενεργοποιεί  το ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης πινακίδων αυτοκινήτων με ασφαλιστήρια συμβόλαια. Τεράστια ερωτηματικά δημιουργούνται για τον λόγο που δεν ενεργοποιείται η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ κάτι το οποίο τεχνικά είναι έτοιμο από .  Ποιά συμφέροντα ακυρώνουν τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών των τελευταίων ετών οι οποίοι ανακοίνωναν δημοσίως ότι ο «έλεγχος ξεκινά».

Κορυφαίος και ο ρόλος της ΔΕΙΑ όπου ως εποπτική αρχή σαφώς και έχει λόγο και ρόλο στο φαινόμενο της αρρυθμίας του κλάδου αυτοκινήτου. Το έλλειμμα είναι τεράστιο και η υπαιτιότητα όλων των αρμοδίων για τα όσα συμβαίνουν εξίσου ευκρινής. Κανείς άλλος εκτός αυτών δεν είναι αρμόδιος για την ασφαλιστική αγορά.

Το  insurance-eea έχει δεχθεί σχετικές καταγγελίες και για ανθρώπους που «ζητούν χάρες» να ασφαλιστούν  διότι έτυχε να εμπλακούν σε τροχαίο και για άλλους που κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και για συμβόλαια που ανήκουν σε εκατοντάδες ανθρώπους και όποιος τύχει και κάνει χρήση αποκτά με διαδικασίες εξπρές ότι του χρειάζεται. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics