Συνεχίζονται οι περιπέτειες με τα ανασφάλιστα

Κατά πληροφορίες του insurance eea από τις 437 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που εντοπίστηκαν μόνο τα περίπου 250 χιλιάδες έσπευσαν να πληρώσουν το παράβολο, οπότε πιθανόν και να ασφαλιστούν ενώ τα υπόλοιπα 187 χιλιάδες δεν πλήρωσαν παράβολο...

Παραμένουν σύμφωνα με τις ενδείξεις περίπου 187 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα καταδεικνύοντας ότι είτε κάποιοι αρνούνται να ασφαλιστούν είτε υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που το φαινόμενο συνεχίζει.

Κατά πληροφορίες του insurance eea από τις 437 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που εντοπίστηκαν μόνο τα περίπου 250 χιλιάδες έσπευσαν να πληρώσουν το παράβολο, οπότε πιθανόν και να ασφαλιστούν ενώ τα υπόλοιπα 187 χιλιάδες δεν πλήρωσαν παράβολο οπότε και προφανώς συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστα. Η διαπίστωση αυτή των αρμοδίων έχει προκαλέσει απορίες και περαιτέρω έρευνα δεδομένου ότι δείχνει πώς κάποιοι δεν σπεύδουν να συμμορφωθούν ρισκάροντας ποινές και διπλάσια πρόστιμα δεδομένου ότι η προθεσμία τους να πληρωθεί το παράβολο ήταν έως τις 7 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δοθεί και άλλη παράταση χρόνου –ίσως 4 μηνών- προκειμένου να τακτοποιήσουν οι ανασφάλιστοι τις εκκρεμότητές τους πληρώνοντας τα παράβολα.

Ωστόσο εάν εντοπιστούν σε έλεγχο-διασταύρωση ανασφάλιστοι τότε τους επιβάλλεται και νέο πρόστιμο που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν διπλά παράβολα. Εάν τελικά δεν υπάρξει συμμόρφωση τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας.

Η κατάσταση εξελίσσεται δύσκολα προκαλώντας απορία για το τι συμβαίνει και το πώς οι πολίτες (και γιατί) δεν συμμορφώνονται. Δεν αποκλείεται όπως είχε γράψει το insurance eea από πληροφορίες να συμβαίνει κάτι πολύ πιο περίπλοκο από την απλή άρνηση κάποιου να ασφαλιστεί.

Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζει στην επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση της ΑΑΔΕ που θα πρέπει να γίνει άμεσα, για να υπάρχει και μια δεύτερη εικόνα σχετικά με τους ανασφάλιστους.  

Να σημειωθεί ότι έως τα μέχρι πρότινος προβλεπόμενα όποιος δεν πλήρωνε το παράβολο τα στοιχεία του έπρεπε να παραπεμφθούν στις αστυνομικές αρχές και να επιβληθούν από εκεί πρόστιμα και ποινές. Τώρα με την παράταση που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί στην πληρωμή του παραβόλου πιθανόν να μετατεθεί και αυτή η διαδικασία.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics