Συσπείρωση και προβληματισμός στους Μεσίτες

Του Γιάννη Βερμισσώ Με διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης στο προκλητικό από εξελίξεις και μεταλλαγές μέλλον, εμφανίζονται οι μεσίτες ασφαλίσεων.

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με διάθεση συνεργασίας  και συμπόρευσης στο προκλητικό από εξελίξεις και μεταλλαγές μέλλον, εμφανίζονται οι μεσίτες ασφαλίσεων. Τα μέλη του κλάδου αντιλαμβάνονται  τις επερχόμενες αλλαγές οι οποίες επιτάσσουν επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής τους και διαφορετική από το παρελθόν εξέλιξη στην αγορά. Αυτό αποτυπώθηκε στην εκδήλωση του ΣΕΜΑ.

Τα μέλη του ΣΕΜΑ με εμφανή διάθεση συμμετοχής στις εξελίξεις προσήλθαν χθες στην επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου για το καλωσόρισμα του 2018. 

Η παρουσία τους αποτελεί απόδειξη της συσπείρωσης που έχει αναπτυχθεί, γεγονός θετικό για τον ΣΕΜΑ  και «αποδεικτικό» του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με τις κινήσεις και τις επιλογές της διοίκησης. Ωστόσο υπάρχει και προβληματισμός για το μέλλον όπου θεωρείται βέβαιο ότι το επάγγελμα θα ανατοποθετηθεί, θα αλλάξουν οι μορφές συνεργασίας και γενικά θα λάβει μια διαφορετική από σήμερα μορφή.

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης  Ξηρογιανόπουλος  τόνισε στο insurance eea ότι υπάρχουν προκλήσεις για τον κλάδο οι οποίες για να αντιμετωπιστούν και να αξιοποιηθούν προς όφελος της αγοράς χρειάζονται «συλλογική προσπάθεια, και ανάληψη πρωτοβουλιών από όλα τα μέλη. Να συμμετάσχουν πιο ενεργά και να συνδράμουν στις δράσεις που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος για να προασπίσει τα επαγγελματικά συμφέροντα».

Να σημειωθεί ότι όπως εξήγησε και ο κ. Ξηρογιανόπουλος και το επικοινώνησε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στους συναδέλφους του, έχει μεγάλη σημασία να συνταχθούν όλοι οι μεσίτες στο όραμα της διοίκησης του ΣΕΜΑ  που είναι να γίνει πιο ισχυρός, να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην ασφαλιστική αγορά και να αποκτήσει μια νέα δυναμική που θα στηρίζεται στην αφομοίωση και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνογνωσίας.

Να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι μεσίτες με τους οποίους μίλησε το insurance-eea δήλωναν ικανοποίηση για την τρέχουσα παραγωγή και την ανάπτυξη που σημειώνουν καταγράφοντας βέβαια και δυσκολίες που συναρτώνται με το γενικό οικονομικό κλίμα. Πάντως σε γενικές γραμμές υπάρχει αισιοδοξία και εμφανίζονται θετικά αποτελέσματα, στοιχείο σημαντικό για την συνέχεια όπου με τις νέες Οδηγίες και κανονιστικές ρυθμίσεις θα επέλθουν αλλαγές που σαφώς θα πρέπει να βρουν τον κλάδο των μεσιτών ασφαλίσεων ισχυρό και προετοιμασμένο για να τις διαχειριστεί.  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics