«Θα φθάσει τα 100 εκατ ευρώ στην 5ετια η Interlife»

Του Γιάννη Βερμισσώ Με πολλές επισημάνσεις για τα μελανά σημεία της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας για «αλλαγή κλίματος» το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστική κ. Γιάννης Βοτσαρίδης παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσμα

Του Γιάννη Βερμισσώ

Με πολλές επισημάνσεις για τα μελανά σημεία της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και μηνύματα αισιοδοξίας για «αλλαγή κλίματος» το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife Ασφαλιστική κ. Γιάννης Βοτσαρίδης παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα και τις υψηλές διαχρονικά επιδόσεις της εταιρείας του σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Βοτσαρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην επιτυχή πορεία της Interlife την οποία και απέδωσε στην σωστή σχέση ασφαλίστρου και ασφαλιστικών καλύψεων κάτι που με πολύ προσοχή σχεδιάστηκε και αποτελεί διαρκή μέριμνα της διοίκησης. Έδωσε στοιχεία για την αύξηση των εσόδων και την ενίσχυση των επενδύσεων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και ανάλυσε βήμα προς βήμα το επιχειρηματικό πλάνο 2012-2016 που εφαρμόστηκε (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ) και απέφερε οφέλη.  Επίσης μίλησε για την προσήλωση της εταιρείας στην αναζήτηση και δημιουργία νέων προϊόντων που χρειάζονται οι πολίτες, κάτι που τόνισε ότι με επιτυχία το καταφέρνει η εταιρεία καθώς καινοτομεί, είναι πρωτοπόρος και καλύπτει ευρηματικά «κενά» ασφάλισης που υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθέτησε και απέδωσε, τις υψηλές επιδόσεις εδώ και μια δεκαετία της εταιρείας του, τονίζοντας ότι η Interlife θα παραμείνει ανταγωνιστική και  θα συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει μερίδια αγοράς στοχεύοντας στην 5ετία να φθάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε για το 2017 και την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς. Θεωρώντας ότι «φθάσαμε στον πάτο», εκτίμησε ότι το τρέχον έτος η πίτα θα μεγαλώσει και η παραγωγή ασφαλίστρων της αγοράς θα μεγαλώσει.Αναφέρθηκε επίσης, στην οικονομική κρίση και τα όσα προκάλεσε στην οικονομία θίγοντας βεβαίως και την ασφαλιστική αγορά η οποία απώλεσε –λόγω οικονομίας- ασφαλιστική ύλη από επιχειρήσεις, πολίτες, αυτοκίνητα κ.α. Στηλίτευσε το φαινόμενο που ακολούθησε με αδικαιολόγητες μειώσεις στα ασφάλιστρα, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι   η απουσία ασφαλιστικής συνείδησης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του Bancassurance και την μη επίτευξη αποτελεσμάτων από την οργανωμένη συλλογική εκπροσώπηση του κλάδου σε θέματα όπως η είσοδος της ιδιωτικής ασφάλισης στο δημόσιο σύστημα σύνταξη και υγείας οδήγησαν σε συγκράτηση των ασφαλιστικών εργασιών.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Αναφορικά με τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται τον κλάδο και λόγω του ασφαλιστικού , είπε πώς «πολλοί σπεύδουν να κλείσουν την ελεύθερη δραστηριότητά τους και να ενταχθούν σε άλλα μεγαλύτερα σχήματα. Το βρίσκω φυσιολογικό καθώς προφανώς έτσι εκτίμησαν ή έτσι διαμορφώνονται οι ανάγκες της αγοράς. Όμως, το επάγγελμα δε το αφήνουν οι επαγγελματίες. Το αφήνουν αυτοί που ήταν κάτι άλλο και «ολίγον» ασφαλιστές».  Ακόμα για τους συνεργάτες της Interlife τόνισε πώς η εταιρεία αποδίδει μεγάλη σημασία και τους παρέχει σημαντικά εφόδια. «Έχουμε» είπε, «ένα πρόγραμμα που μπορεί να ικανοποιήσει χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες και συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις παροχές προς αυτούς».

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics