Τι έγινε με τα συμβόλαια της International;

Σε περιπέτεια ανησυχούν ότι πέφτουν οι χιλιάδες δικαιούχοι αποζημιώσεων από την International καθώς οι σχετικές εκτιμήσεις του ασφαλιστικού διαχειριστή περί γρήγορων διαδικασιών δείχνουν να μην επιβεβαιώνονται από τον εκκαθαριστή.

Σε περιπέτεια ανησυχούν ότι πέφτουν οι χιλιάδες δικαιούχοι αποζημιώσεων από την International καθώς οι σχετικές εκτιμήσεις  του ασφαλιστικού διαχειριστή περί γρήγορων διαδικασιών δείχνουν να μην επιβεβαιώνονται από τον εκκαθαριστή.
 
Οι φήμες έχουν αρχίσει να περιπλέκονται με την ανησυχία και οι πληροφορίες περί καθυστερήσεων διογκώνονται μαζί με απόψεις περί διαδικασιών προσδιορισμού των αποθεματικών της εταιρείας για τα οποία σαφώς δεν ετέθη ποτέ θέμα μη ύπαρξης καθώς στην όλη υπόθεση είναι ισχυρός παράγοντας και η ΔΕΙΑ. 
 
Ωστόσο η εκκαθάριση δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση πρόσκλησης αναγγελίας απαιτήσεων, στοιχείο που κάποιοι προσπαθούν να το συνδέσουν με πιθανότητες κωλυμάτων στα ποσά που θα πρέπει να εκταμιευθούν για αποζημιώσεις. Ο Ιούλιος τείνει στην δύση του και ο χρόνος χάνεται στην αναμονή για τους δικαιούχους που δε θέλουν να σκεφτούν ότι θα πέσουν σε περιπέτειες καθυστερήσεων και αναζήτησης ευθυνών και διεξόδου. 
 
Τα χιλιάδες επενδυτικά συμβόλαια που περιμένουν να αποζημιωθούν αναμένουν το πράσινο φως από τον εκκαθαριστή ώστε να εισέλθουν στην διαδικασία και να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος αναγγελίας -εξέτασης- και τελικά  εγκρίσεως που θα οδηγήσει την υπόθεση στην ολοκλήρωσή της. Μείζονα ρόλο θα έχει και το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής καθώς θα χρειαστεί να συνεισφέρει στις αποζημιώσεις.
 
Στο θέμα των γενικών ασφαλειών και των απαιτήσεων που υπάρχουν από εκεί θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο σύντομα που δε θα έχει και τις καλύτερες συνθήκες να το περιβάλλουν. Θα αναζητηθούν και εκεί διέξοδοι που μάλλον θα βρεθούν δυσκολότερα από αυτόν της Ζωής.
 
Πάντως θα ήταν θετικό όσο πιο σύντομα γίνεται ο εκκαθαριστής να δώσει μια εικόνα, ένα στίγμα για το πότε θα σημάνει την εκκίνηση.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics