Τι κάνουν οι διαμεσολαβούντες απέναντι στις τράπεζες;

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Καθημερινά όλο και περισσότερο ο τραπεζικός τομέα αναπτύσσεται στην «ασφαλιστική περιοχή».

 Η διαπίστωση, μπορεί να προκαλεί  διάφορα συναισθήματα στους ασφαλιστές, και ίσως κάποιοι να μη θέλουν να το δεχθούν αλλά τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ναι! Οι τράπεζες που για πολλά χρόνια κράτησαν σε επίπεδα «συντήρησης» το Bancassurance, τώρα δείχνουν ότι αρχίζουν να ζεσταίνονται με αυτό και να επιχειρούν να τραβήξουν πελάτες. 

Σαφώς και εκτός των στεγαστικών δανείων ανοίγονται και στο αυτοκίνητο και σταδιακώς και  σε άλλες κατηγορίες ασφαλίσεων.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές τι κάνουν; Το ερώτημα αυτό είναι αμείλικτο διότι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα δεδομένα που τους απορροφούν εργασίες, όχι μόνο υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές: ενεργοποίηση, ανάπτυξη στην αγορά και καλλιέργεια του μεγάλου πλεονεκτήματος της μετακίνησης προς τον πελάτη.

Ναι οι ασφαλιστές μπορούν να πάνε στην έδρα του υποψήφιου πελάτη και φυσικά να ενημερώσουν όπως αυτοί γνωρίζουν.

Εκεί θα «παιχτεί» το στοίχημα και της επιβίωσης και της εξέλιξης.

Εκεί χρειάζεται να είναι παρών ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, στην καθημερινότητα,  που έχει ανάγκη από ενημέρωση  για την ασφάλιση.

Και εκεί θα κερδηθεί μια νέα μάχη.  

Ας μη γελιόμαστε: κανείς δε μπορεί να γυρίσει το ποτάμι πίσω.  Οι τράπεζες προχωρούν και αυτές στην ασφαλιστική δραστηριότητα καθώς έχουν δικαίωμα και εφόδια.  

Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις που θα πρέπει να εξασφαλιστούν και αφορούν την τήρηση κανόνων και αρχών. Την τήρηση των όρων  του ανταγωνισμού και των βασικών αρχών που διέπουν την ασφαλιστική πώληση.  

Η ελεύθερη αγορά δεν ανακόπτεται με τίποτε όμως μόνο με κανόνες λειτουργεί σωστά και σε αυτό το σημείο καλούνται όλοι να δώσουν έμφαση. Αλλιώς  οι εξελίξεις θα είναι άτακτες και αναπάντεχες.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics