Το αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί αρνητικά ακόμα..

Τελικά η αγορά δε μπόρεσε να ξεπεράσει το σύνδρομο της φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου. Ο ανταγωνισμός "παίζεται" ακόμα εκεί συνεχίζοντας να προκαλεί βλάβες κυρίως- σε εταιρείες καθώς και σε ασφαλισμένους ενώ αναμφισβήτητα επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του

Τελικά η αγορά δε μπόρεσε να ξεπεράσει το σύνδρομο της φθηνής ασφάλισης αυτοκινήτου. Ο ανταγωνισμός "παίζεται" ακόμα εκεί συνεχίζοντας να προκαλεί βλάβες κυρίως- σε εταιρείες καθώς και σε ασφαλισμένους ενώ αναμφισβήτητα επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Τα κρούσματα χαμηλών ασφαλίστρων υφίστανται ενώ στον "χορό" των παροχών εισέρχονται ολοένα και νέοι υποψήφιοι. Η αιτιολογία είναι ότι θέλουν να πάρουν μερίδια και να "βγουν μπροστά" στην αδιέξοδη κούρσα που αργότερα θα τους αναγκάσει να ανατιμήσουν τα ασφάλιστρά τους.

Και τότε πάλι θα σηματοδοτηθεί νέα φυγή και μετακινήσεις πληθυσμών. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια όπου έχει καταναλωθεί πολύ ενέργεια με μοναδικό αποτέλεσμα να "αλλάζουν χέρια" χιλιάδες συμβόλαια. Η όλη ιστορία που εκτυλίσσεται στην αγορά δεν ταιριάζει με τους ποιοτικούς στόχους και κυρίως με την "πιστότητα" των πελατών.

Ούτε βοηθά στην προαγωγή άλλων ιδεών, αρχών και θεωριών που αφορούν την πρόοδο της αγοράς. Ναι σαφώς και η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα προχωρεί, και συμβόλαια πωλούνται και κινητικότητα υπάρχει. Απέχει όμως πολύ το όλο πλαίσιο και ο περιβάλλοντας χώρος από αυτό που χρειάζεται η αγορά και οι πολίτες ώστε να εμπιστευθούν την ασφάλιση.

Η κινητικότητα συμβολαίων περισσότερο συντείνει στην ανασφάλεια και τροφοδοτεί την ευκαιριακή λογική και την αγορά ασφάλισης όπου υπάρχει ευκαιρία. Λιγότερο ευνοεί την εμπιστοσύνη, την εναπόθεση της ολικής ασφάλισης φυσικών ή νομικών προσώπων σε μια ασφαλιστική εταιρεία. Έτσι για αυτό και εξηγείται πώς δεν αναπτύσσονται φιλικοί δεσμοί, με τις ασφαλιστικές εταιρείες, κάτι που θα ενίσχυε και τις προοπτικές πώλησης περισσότερων από μία ασφαλίσεων σε κάθε πελάτη.

Όσο επικρατεί ευκαιριακή λογική και οι πολίτες αναζητούν φθηνές περιπτώσεις ασφαλειών η αγορά θα καλείται να αποδεικνύει την υπάρχουσα αλλά σε μόνιμη αμφισβήτηση αξιοπιστία της. Ενός  κακού (αυτό που συμβαίνει στο αυτοκίνητο)  μύρια έπονται.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics