Το πέρασμα των διαμεσολαβούντων στις νέες συνθήκες

Με υψηλή κατάρτιση, μεγαλύτερα επιχειρηματικά «σχήματα», εφαρμογές της τεχνολογίας και ισχυρή εκπροσώπηση, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεταβαίνει στο μέλλον έχοντας την βεβαιότητα του μοναδικού της ρόλου.

Με υψηλή κατάρτιση, μεγαλύτερα επιχειρηματικά «σχήματα», εφαρμογές της τεχνολογίας και ισχυρή εκπροσώπηση, η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μεταβαίνει στο μέλλον έχοντας την βεβαιότητα του μοναδικού της ρόλου.

Αυτό διαμήνυσαν χθες οι κύριοι Ι. Χατζηθεοδοσίου (πρόεδρος του ΕΕΑ) και Δ. Γαβαλάκης (πρόεδρος της ΕΑΔΕ) χαιρετίζοντας την 16η ημερίδα του insuranceforum.gr  που συνδιογργανώθηκε με το Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.  Δείτε παρακάτω την εκδήλωση σε video.

Με κεντρικό θέμα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αλλά και οι εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία εξελίχθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου.

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, ο πρόεδρος του ΕΕΑ μεταξύ άλλων ανάφερε ότι

«Θέλω να μεταφέρω ως ΜΗΝΥΜΑ είναι ότι εμείς, ο κλάδος μας, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές προχωράμε, εξελισσόμαστε, αναπτύσσουμε δεξιότητες μεγαλύτερες και τελικά κερδίζουμε τη θέση που μας αναλογεί στην κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο. Το μέλλον μας ανήκει. Και γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η μετάβαση στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Γι΄αυτό και σας διαβεβαιώνω ότι το ΕΕΑ σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της χώρας και τους φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο εργάζονται συστηματικά, μαζί με ειδικούς σε νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, και άλλα θέματα, ώστε να διασφαλίσουν αυτό που είναι δίκαιο και σωστό για την ομαλή επαγγελματική μας εξέλιξη. Πιθανόν στην εξέλιξη του κλάδου μας, να καταγραφούν και απώλειες, σίγουρα θα υπάρξουν και τριγμοί που θα μας θίξουν όλους, αλλά σε διαφορετικό βαθμό.»

Ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Δ. Γαβαλάκης επισήμανε την συσπείρωση που εμφανίζει ο κλάδος, και την προετοιμασία που γίνεται ώστε η οδηγία IDD να εφαρμοστεί σωστά, και χωρίς «κενά» που θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Επίσης εστίασε στην ανάγκη επικοινωνίας με τον καταναλωτή, την ανάγκη περαιτέρω οργάνωσης του κλάδου και του κάθε επαγγελματία ώστε σε συνεργασία με τους φορείς εκπροσώπησης να μπορούν να κατανοούν τις αλλαγές, να διεκδικούν, να εξελίσσονται και να γίνονται ισχυρότεροι. 

Το μήνυμα της εξωστρέφειας απέστειλε και η γενική γραμματέας του ΣΕΜΑ κυρία Ευγενία Καφφετζή.

Η οδηγία IDD και οι αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει είναι ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα στο χώρο παρουσιάστηκε σε εισήγηση της κας Μυρτώς Χαμπάκη, Senior Manager της ΣΟΛ Consulting.

Ο οικονομικός σύμβουλος Τηλέμαχος Μαλγαρινός  παρουσίασε το θέμα «Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στην πράξη – όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές» καταγράφοντας τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών γραφείων. 

Ο κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης, Προέδρος της επαρχιακής επιτροπής Πάφου και Αντιπρόεδρος  του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μετέφερε την εμπειρία της Κύπρου και  κινήσεις που ετοιμάζουν ως σύνδεσμος για την νέα χρονιά που ξεκινάει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση εν όψει της εφαρμογής της οδηγίας IDD.

Για το marketing μίας ασφαλιστικής επιχείρησης μίλησε ο κ. Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Marketing ο οποίος παρουσίασε τα κλειδιά του μάρκετινγκ που απαιτούνται από τον σύγχρονο ασφαλιστή για να είναι ανταγωνιστικός.   

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν οι κ.κ:

Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Δημήτρης Τσεκούρας, CEO ARAG SE

 

Χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εξής: AIG, ARAG, GLASSDRIVE, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, EULER HERMES

 

VIDEO:

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics