Το Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος

Το Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα το «Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

 

Το Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα το «Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Περισσότεροι από 420 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του, έχοντας σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου τη δυνατότητα να υποβάλλουν μέσω πλατφόρμας τα ερωτήματά τους, των οποίων οι απαντήσεις θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα στο site της Ένωσης, www.actuaries.org.gr

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Από τρεις διαφορετικές πλευρές προσεγγίστηκε το επίκαιρο όσο ποτέ θέμα του «Συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα του Σήμερα» και όλες είχαν πολύ ενδιαφέροντα σημεία προς συζήτηση και προβληματισμό.

Εκπρόσωποι από τις ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρείες, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πάνελ απαντώντας σε κρίσιμες ερωτήσεις για το Συνταξιοδοτικό στη χώρα μας, συγκρίνοντάς το κυρίως με άλλα συστήματα του εξωτερικού.

Οι κύριοι καθηγητές Μιλτιάδης Νεκτάριος και Πλάτων Τήνιος από το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρουσίασαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για τη λύση του Συνταξιοδοτικού, δημιουργώντας χώρο για διάλογο, ο οποίος μπορεί να «ταξιδέψει» μακριά προκειμένου να βρει τους αποδέκτες του. 

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με το τελευταίο πάνελ, όπου υπό τον συντονισμό του κ. Αλέξη Παπαχελά, η κα Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκαναν τις δικές τους τοποθετήσεις για το Συνταξιοδοτικό.

Η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος μέσω του Συνεδρίου δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις του κλάδου της ενώ στόχος της είναι το Συνέδριο αυτό να αποτελέσει αφορμή ώστε οι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που εμπλέκονται στο μείζον αυτό θέμα να συνεργαστούν για την εύρεση βιώσιμης λύσης για το Συνταξιοδοτικό στη χώρα μας.

 

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - Πρόεδρος Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ – Αντιπρόεδρος Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ)

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

 

2ο ΠΑΝΕΛ (από αριστερά): 	ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΕΛ / ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 	ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - Πρώην Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Πρόεδρος του Ελληνικού Think Tank, «Δίκτυο» 	ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ -	Υφυπουργός Αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Αλληλεγγύης  ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ –	Συντονιστής Ο.Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής  Ν.Καβάλας

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ – Εκτελεστικό Μέλος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής / Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά

 

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ –	Πρώην Υπουργός, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος LAMDA  Development

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ ΕΑΕ

 

ΠΛΑΤΩΝ ΤΗΝΙΟΣ – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ –	Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργείου Εργασίας Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΙΤΣΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒ

 

1ο ΠΑΝΕΛ (από αριστερά):  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ – Lux Actuaries and Consultants   ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΟΥΝΑΣ – KPMG  ΝΙΚΟΣ ΧΟΣΤΕΛΙΔΗΣ – PwC   ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ –Συντονιστής Πάνελ / Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΥΜΠΙΔΗΣ – Prudential   ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΝΥΦΑΝΤΗ - Sany Consulting  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ – Aon Hewitt

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ – Συντονιστής Πάνελ / Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΕ

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ – Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά

 

 

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics