Βγαίνουν στο φως τα ανασφάλιστα οχήματα

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Αρχίζει το στρίμωγμα στα ανασφάλιστα οχήματα. Οι πρώτες δοκιμές στο ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού τους βρίσκονται σε φάση εξέλιξης. Μόλις ολοκληρωθούν, ίσως και εντός του Ιανουαρίου, τότε αναμένεται να γίνει και πρεμιέρα εφαρμογής του. Οι αποκαλύψεις θα σηματοδοτήσουν και μια νέα εποχή. 

Σε πειραματικό στάδιο βρίσκεται πλέον ο ηλεκτρονικός μηχανισμός διασταύρωσης ανασφάλιστων οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες του insurance-eea. Μετά από πολυετείς προσπάθειες και εκτός κάποιου νέου απροόπτου που θα σημάνει επιπρόσθετη καθυστέρηση, όλα δείχνουν ότι ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες λεπτομέρειες για να ξεκινήσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα άμεσου εντοπισμού των ανασφάλιστων.
 
Να επισημανθεί ότι η απόφαση είναι δύσκολη και σαφώς πάντα υπάρχουν διάφορες αιτιάσεις προκειμένου να μεταφερθεί η εφαρμογή της αργότερα.
 
Στην παρούσα φάση οι βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών εταιρειών, του υπουργείου Μεταφορών και του ΤΑΧΙS συνδέονται πειραματικά και εξάγουν αποτελέσματα, κάτι το οποίο δοκιμάζεται στην παρούσα φάση.
 
Τα στοιχεία των πρώτων πειραματικών διασταυρώσεων ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους προκειμένου να πιστοποιηθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος και να αποφευχθούν τυχόν λάθη προτού εφαρμοστεί επισήμως. Μέριμνα των αρμοδίων είναι να μην υπάρξει κώλυμα ή αστοχία το οποίο και θα θέσει σε αμφισβήτηση την διαδικασία και τα συστήματα.
 
Τα αποτελέσματα έχουν καθοριστική σημασία καθώς θα αποκαλύψουν όλα τα οχήματα που σήμερα κυκλοφορούν παραβαίνοντας τη νομοθεσία περί υποχρεωτικότητας της ασφάλισης. Η αποστολή σημειωμάτων στους ανασφάλιστους θα καθορίσει μια νέα εποχή για τον κλάδο αυτοκινήτου.
 
Ο στόλος των οχημάτων που θα σπεύσουν να ασφαλιστούν θα δώσει μεγάλο όγκο εργασιών στον κλάδο. Κατά τις πληροφορίες σύντομα θα κληθούν οι αρμόδιοι όλων των πλευρών ώστε να προβούν σε τυχόν απαραίτητες κινήσεις.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics