Βοήθεια Ε.Ε.Α. στους πληγέντες από την κακοκαιρία

Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει τα μάτια. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες, χιλιάδες συνάνθρωποί μας υποφέρουν.

Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει τα μάτια. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες, χιλιάδες συνάνθρωποί μας υποφέρουν. Σε τέτοιες δύσκολες ώρες οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στις δεσμεύσεις του για προσφορά όχι μόνο προς τα μέλη του αλλά γενικότερα προς το κοινωνικό σύνολο, και ανταποκρινόμενο στο αίτημα των δημάρχων των πληγεισών περιοχών για παροχή βοήθειας, θα αποστείλει άμεσα φορτηγά με τρόφιμα και νερά ως μία πρώτη ενίσχυση προς τους ανθρώπους που θρηνούν πάνω από τα χαλάσματα σπιτιών κι επιχειρήσεων.

Μοναδικό μέλημα Πολιτείας και αρμόδιων φορέων πρέπει να είναι η συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που έπληξε τους κατοίκους της περιοχής.    Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν κάτω από τόνους λάσπης. Έχουμε υποχρέωση όμως να συνεισφέρουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση και κυρίως να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί ποτέ ανάλογη τραγωδία.

 Το ΕΕΑ δεσμεύεται ότι εκτός από τα τρόφιμα και τα νερά που θα προσφέρει τώρα, θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των πληγεισών  περιοχών, προκειμένου να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να στήσουν ξανά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους.

 Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι σε μία τέτοια τραγωδία. 

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

 

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics