Βυθίζουν την αγορά παρεμπόριο και λαθρεμπόριο

Αγκάθια του ελληνικού εμπορίου παραεμπορίο και λαθρεμπόριο δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απευθύνοντας έκκληση σε μια ευρύτερη συμμαχία πολιτών και επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Αγκάθια του ελληνικού  εμπορίου παραεμπορίο και λαθρεμπόριο δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απευθύνοντας έκκληση σε μια ευρύτερη συμμαχία πολιτών και επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο ξεπερνούν τα 17 δισ. ευρώ τον χρόνο ενώ μέσω των λιμανιών της χώρας 200 δισ. ευρώ παραποιημένων προϊόντων περνούν στην ευρωπαϊκή αγορά!!! Από τη δράση των κυκλωμάτων υπολογίζονται περίπου 3,5 δισ. ευρώ απώλειες μόνο από ΦΠΑ.

Την ίδια ώρα ένα απίστευτο κύκλωμα που απέφερε χιλιάδες ευρώ στους δράστες του εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Μέσω ιστοσελίδας με έδρα σε άλλη χώρα της ΕΕ οι δράστες πουλούσαν παραποιημένα αθλητικά παπούτσια 3 μεγάλων εταιριών αθλητικών ειδών. Η αμοιβή του κυκλώματος γινόταν μέσω των ΕΛΤΑ με τη διαδικασία της αντιπαραβολής. Στο κύκλωμα συμμετείχαν μπράβοι  και νονοί της νύχτας που προστάτευαν υπαλλήλους που λάμβαναν τα χρήματα από τα ταχυδρομια. "Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε την αποθήκη", δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.

"Πλέον δεν έρχονται παραποιημένα τα προϊόντα στην Ελλάδα αλλά έρχονται ξεχωριστά τα σήματα και επικολλούνται σε παράνομα εργαστήρια", πρόσθεσε .

Το ΣΔΟΕ έχει απο τις αρχές του χρόνου κατασχέσει περισσότερα απο 600.000 προϊόντα απομίμησης και 200.000 σήματα κλείνοντας παράλληλα και 3 εργαστήρια που τοποθετούσαν σήματα μεγάλων εταιριών.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics