Χατζηθεοδοσίου: Προσπάθεια αναβολής της μείωσης συντάξεων για το 2020

Το μείζον θέμα του ασφαλιστικού βρέθηκε στο επίκεντρο συνέντευξης του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη

Το μείζον θέμα του ασφαλιστικού βρέθηκε στο επίκεντρο συνέντευξης του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου.
 
Με αφορμή το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με το προβλεπόμενο "μαχαίρι" στις συντάξεις το 2019, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε κατ' αρχήν κατά της μείωσης, δεδομένης της επίπτωσης που έχει κάθε περιορισμός εισοδημάτων στην κατανάλωση και κατά συνέπεια στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
 
Έκανε λόγο για επιχειρούμενη από την κυβέρνηση αναβολή της εφαρμογής του μέτρου για έναν χρόνο, αναφερόμενος και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η οποία, όπως είπε, σήμανε ουσιαστικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι για την επίλυση του ασφαλιστικού χρειάζεται μία πολιτική 10 – 15 ετών, δεν μπορεί "ένας Μεσσίας να λύσει έτσι" ένα τεράστιο ζήτημα, και επισήμανε τις επιπτώσεις που έχει το δημογραφικό, η ανεργία και η μείωση των μισθών. 
 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:
 
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics